ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja parla sobre l’inici de temporada i “la Quinta del Pipo”

Per Alex Alfaro · 18 Octubre, 2023

Rubén Baraja ha seguit amb atenció el duel entre Espanya i el Kazakhstan. Ací tenia a tres dels seus futbolistes i referents de la Quinta del Pipo: Diego López, Fran Pérez i Javi Guerra, que han brillat en la victòria de la selecció Sub’21, amb gols de Diego i Fran. L’entrenador del València, a més de congratular-se per l’actuació dels seus, considera “positiu” el seu rendiment amb Espanya perquè els farà tornar amb “confiança” i òptimes “sensacions”.

Baraja, que va participar en l’acte d’obertura del curs d’entrenadors de la Federació Valenciana de Futbol al costat de Pacheta (Vila-real), Becaccece (Elx), Calleja (Llevant), Estevez (Eldense), té clar el valor que estan aportant al seu equip els xavals: “És un grup de jugadors han pres, amb l’edat que tenen, la responsabilitat de tirar cap avant, de tractar de sumar per al València i això els ha portat a la selecció”. Baraja, ara, té clar quins passos ha de seguir ell com entrenador: “Hem de reforçar-los, potenciar-los i apretar perquè el seu nivell augmente”.

Esperava esta arrancada?

Al final en el futbol el pas del temps et permet avançar en coses. L’equip ha anat en bona dinàmica, perquè hi ha hagut partits en els que va meréixer més. Però el balanç és positiu i la clau està a aconseguir l’estabilitat esportiva, que te’l dona el resultat, i focalitzar el pròxim partit.

Com està la infermeria de cara al partit contra el Cadis?

Una de les coses positives d’esta aturada és que recuperem gent. Tindrem futbolistes en posicions específiques que no hem tingut en els últims partits i tot el que siga incorporar jugadors de lesió és positiu.

Han analitzat el perquè de les lesions?

El més cridaner ha sigut tindre als quatre laterals lesionats al mateix temps. Això modifica la manera d’encarar els partits, però és una circumstància anecdòtica perquè no és habitual. El que espere és que el ràtio de lesions siga com el de l’any passat, que ara estic ací, jo no veig que estiguem tenint tantes lesions, però això dels quatre lesionats ha sigut cridaner. Però ens està passant el mateix que a tots els equips en el pla de lesions, però veig que la preparació està sent correcta.