ACTUALITAT  SOCIAL  

Salvador Gomar, sobre el Nou Mestalla per al Mundial 2030: “València és favorita”

Per Javi Richart · 06 Octubre, 2023

Espanya serà la seu principal del Mundial de futbol 2030. En canvi, la Comunitat Valenciana està preocupada perquè la seua capital no està confirmada com a seu per al major esdeveniment esportiu del món. Ara, ha sigut Salvador Gomar, president de la Federació Valenciana de Futbol (FFCV), qui ha deixat declaracions significatives sobre la candidatura del Nou Mestalla per acollir partits del Mundial 2030.

“València és favorita. Això ho tenim clar. El que passa és que demanen eixa garantia de que el camp tinga avisos d’estar acabat en l’any 2029. Crec que eixa és la preocupació que hi ha ací, perquè si València té el camp, és seu. Jo no m’imagine un Mundial sense València. Per a la Comunitat Valenciana és molt bonic”, ha declarat el president de la FFCV a À Punt Esports.

A més a més, Gomar ha parlat sobre què faltaria per acabar l’estadi i que el Nou Mestalla puga ser seu: “Pense que Ajuntament, Generalitat i el València CF són els que han de recollir més informació per signar eixe conveni urbanístic, que és el principi d’acabar eixe camp”. El president de la Federació pensa també que “l’acord entre les parts públiques i privades ha d’arribar” i que el Mundial 2030 ha de “donar ales”.

L’exvicepresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol també ha aclarit a Deportes COPE Valencia que és “molt optimista” i que “en febrer s’haurà de presentar tot l’expedient de la candidatura que s’està recollint“. D’altra banda, Salvador Gomar ha assenyalat una data perquè el Nou Mestalla estiga acabat: “El camp ha d’estar acabat en 2029. Jo calcule que serà un any i mig o dos anys el que es tarde a acabar. Hauria de començar dos anys abans, almenys, del 2029. Inclús tres anys per estar un any jugant al camp”.