ACTUALITAT  

El Consell aprova un decret que impondrà sancions de 60.000 euros per incomplir les mesures sanitàries

Per Pablo Marquez · 24 Juliol, 2020

El Consell ha acordat hui un decret per a regular les sancions per a les persones que incomplisquen les mesures de prevenció per a evitar casos de coronavirus. Les sancions oscil·laran entre els 60 i els 60.000 euros, segons si la infracció és lleu, greu o molt greu.

En primer lloc, l’ús de la mascareta és obligatori sempre que se circula per la via pública. Les multes per no portar la mascareta o fer un mal ús d’ella suposen entre 60 i 100 euros. Una altra multa lleu serà per als locals que no informen els clients quin és el màxim de persones permeses.

D’altra banda, una infracció greu seria organitzar una reunió on hi haja una aglomeració excessiva de gent o incomplir mesures d’higiene que afecten a més de 15 persones. També serà greu saltar-se el confinament si s’ha donat positiu per Covid.

Per últim, les sancions més greus s’imposaran quan l’incompliment de mesures afecte a més de 150 persones, a menors d’edat o a persones vulnerables, o també quan no es complisca l’obligació d’inhabilitar les pistes de ball.

La Generalitat treballarà amb els Cossos de Seguretat de l’Estat amb la intenció de preservar l’ordre públic, protegir a la gent i sancionar a les persones que no siguen capaces de respectar les mesures sanitàries.