ACTUALITAT  

L’àudio entre el VAR i el col·legiat en la roja a Mamardashvili: “Possible DOGSO”

Per Mauro Pérez · 30 Abril, 2024

El FC Barcelona va aconseguir imposar-se 4-2 al València CF en un partit que va estar marcat per diverses decisions arbitrals que van generar controvèrsia.

La jugada en qüestió va ocórrer en el descompte de la primera part, quan el porter del València, Giorgi Mamardashvili, es va veure involucrat en un mà a mà amb Lamine Yamal. En un intent per interceptar la pilota, Mamardashvili va tocar la pilota amb el braç fora de la seua àrea, la qual cosa va desencadenar la seua expulsió amb targeta roja directa per part de l’àrbitre Ricardo de Burgos Bengoetxea.

La decisió d’expulsar al porter georgià es va prendre després d’una intervenció del VAR, on Jaime Latre, a la sala VOR, va recomanar a de Burgos Bengoetxea dur a terme una revisió en el camp degut a una possible “DOGSO” (acrònim de Denying an Obvius Goal Scoring Opportunity – denegar una oportunitat evident de marcar).

Durant la revisió en el camp, De Burgos Bengoetxea va analitzar les imatges proporcionades pel VAR i finalment va decidir aplicar la sanció màxima: tir lliure directe i expulsió per “ocasió manifesta de gol”, va confirmar el col·legiat. La decisió d’expulsar a Mamardashvili va generar controvèrsia i descontentament entre els seguidors del València CF, els qui van considerar que la sanció va ser excessiva. A més, la intervenció del VAR i la posterior revisió en el camp han sigut objecte de crítiques, ja que alguns argumenten que la jugada no va constituir una “DOGSO”, com va suggerir Jaime Latre des de la sala VOR.

No obstant això, va ser el mateix Jaime Latre el que va anomenar al col·legiat de camp De Burgos Bengoetxea perquè anara a revisar la jugada. Així van ser les paraules de Jaime Latre: “Ricardo. Et recomane un On Field review per possible DOGSO del porter Mamardashvili en la pugna amb Lamine Yamal… Et posaré dues càmeres. La inversa esquerra i després left goal, perquè veges la posició de la mà”, va avisar Jaime Latre.