Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

80 anys del primer títol del València

Per Gerard Gálvez · 29 Juny, 2021

El primer títol de la història del València compleix 80 anys. El club valencianista va conquistar la ‘Copa del Generalísimo de futbol’ en 1941, aconseguint, d’aquesta manera, el primer títol de la història del club. El trofeu el van disputar fins a 42 equips entre primera, segona i tercera divisió. Al València jugava la famosa ‘davantera elèctrica’, formada per Epi, Amadeo, Mundo, Asensi i Gorostiza.

Un domini absolut

El València, en ser un dels equips de la primera divisió que havien aconseguit la seua classificació directa a huitens de final, no va haver d’iniciar des de les eliminatòries prèvies. El club de Mestalla, que en aquells temps es trobava en reconstrucció després de la Guerra Civil, va eliminar a l’Athletic de Bilbao, un dels favorits, en huitens de final (3-4).

A partir d’aquesta ronda, l’equip presidit per Luis Casanova va véncer amb autoritat al Sevilla en quarts de final, amb un inflat 9-3 (després de guanyar 8-1 el partit d’anada) i va véncer per un contundent 1-6 al Celta en les semifinals. La final va ser contra l’Espanyol de Barcelona, on el València va véncer amb un còmode 3-1.

El València, el 5é club més llorejat

A partir d’ací, el València ha continuat aconseguint títols. En l’actualitat, el club valencianista és el 5é equip espanyol amb més títols, sent superat pel Barcelona (97 títols), Reial Madrid (95), Athletic Club (35) i Atlètic de Madrid (33). El València té 23, entre els quals destaquen les 6 lligues i les 8 Copes del Rei.