València Bàsquet s’imposa a Panathinaikos i buscarà el millor arranc de la història a l’Eurolliga

Per Jorge Olmos · 17 Novembre, 2020

València Bàsquet es va imposar a Panathinaikos (95-83) en un partit vistós que es va decantar per al conjunt taronja després d’un sensacional últim quart. Victòria coral per als valencians, amb 5 jugadors per damunt dels 10 punts. Menció especial per a Klemen Prepelic (18) i Derrick Williams (14), que va quallar un gran últim període.

El partit va començar amb el duel protagonitzat per Klemen Prepelic i Aaron White que encapçalaren les ofensives d’ambdós equips. L’eslové va anotar 8 dels primers 12 punts del conjunt taronja mentre que el nord-americà fou protagonista dels 6 primers punts grecs amb dos llançaments triples.

Amb 14-16 i amb un alt percentatge d’encert ofensiu dels dos equips va aplegar el primer temps del partit demanat per Jaume Ponsarnau. Labeyrie va aparèixer i amb 4 punts i 3 rebots va ser un dels més destacats d’un primer quart en el qual també va brillar la visió de joc de Bojan Dubljevic amb 3 assistències.

Per part de Panathinaikos, va començar a destacar el grec Papapetrou amb 7 punts 4 rebots i 1 assistència. Nikola Kalinic va haver d’asseure’s després de fer dos faltes i amb 22-21 va finalitzar un primer període molt igualat. Amb l’inici del segon i amb les rotacions els de Ponsarnau van intentar allunyar-se al marcador aconseguint situar-se amb 5 punts d’avantatge.

Però Panathinaikos no ho anava a posar fàcil i ràpidament es va refer i va establir l’empat a 28 al marcador. Derrick Williams amb una acció espectacular va mostrar el nivell que pot assolir encara que tan sols està mostrant pinzellades del seu talent.

I el que segueix pintant, valga la redundància, és San Emeterio. Lògicament cada vegada juga menys per la edad, però quan ho fa mai deixa d’aportar. Dos llançaments des del 6,25 i un 2+1 per a 9 punts en 9 minuts. ‘El Sant’ és un valor segur i va ser el millor de la primera part per al conjunt taronja junt a Klemen Prepelic.

En l’altra cara de la moneda i instants després, Derrick Williams va malgastar un contraatac tot sòl per adornar-se amb l’esmaixada emulant a Dominique Wilkins amb un rectificat. Una jugada que és el reflex de la temporada del nord-americà, que té unes condicions brutals, però al que no li acaben d’eixir les coses.

Per part grega, Konstantinos Mitoglou va fer un pas endavant i amb 11 punts va mantenir Panathinaikos al partit. En l’última jugada del segon quart Prepelic va anotar un triple que establia el 45-41 d’una primera part de gran nivell ofensiu.

L’inici del tercer quart fou roín per part de València Bàsquet que amb un parcial de 2-8 i una mala defensa va veure com Panathinaikos es posava per davant. Però amb una ràpida reacció, inspirada per Prepelic (18), Dubljevic (7p+6a) i la defensa de Guillem Vives i Kalinic li va donar la volta al quart (15-13) i es va escapar a 6 punts al marcador amb el màxim avantatge del duel.

Intentant basar-se en encadenar unes quantes bones defenses els de Ponsarnau van buscar allunyar-se definitivament al marcador, però un inspirat Shelvin Mack ho va evitar amb 10 punts pràcticament consecutius. A més, en l’última acció del quart Nedovic va anotar de 3 aplegant a l’últim període amb 70-66.

L’últim quart va aplegar amb la sensació que qui augmentara el nivell defensiu s’emportaria la victòria. Derrick Williams, que havia estat desaparegut després de l’errada en l’esmaixada, va fer un pas endavant amb un gran 2+1 i una esmaixada instants després. Apareixent quan han d’aparèixer els grans jugadors.

A més, va formar una bona societat amb Hermansonn que amb un triple va posar 11 punts d’avantatge al marcador, la màxima del partit quan faltaven 6 minuts. Amb una gran defensa a l’últim quart els de Ponsarnau es van aconseguir distanciar al marcador, deixant Panathinaikos en 4 punts en 5 minuts de joc.

Als últims minuts el partit fou un festival de triples. Mack, Roos, Tobey, Hermannsson i un renascut Derrick Williams vegeren cistella des del 6,25 als últims minuts. Menció especial a la resurrecció del nord-americà a l’últim període, que va acabar amb 14 punts després de 3 quarts fluixos.

Finalment, victòria important per a València Bàsquet després d’un sensacional últim quart en el qual es distanciaren de Panathinaikos amb una bona defensa i uns inspirats Williams i Hermannsson.