+

València Basket salva els mobles en un tercer quart per a enmarcar

Per Cristian Año · 08 Desembre, 2018

Autor: Josep Prats

La jornada onze s’encetava amb el partit a la Fonteta entre València Basket i Morabanc Andorra, en un duel directe que marcaria el futur d’ambdós equips.

Ennis començava el que més li agrada, que era anotar, per a posar el 0-2 d’inici. L’encert de Andorra els feia agafar el primer avantatge notable del partit, ja que, en l’equador del primer quart, el marcador era de 7-13. A aquest primer parcial, reaccionava l’equi taronja amb un triple de San Eme perquè Ibon Navarro parara el partit (14-18). No obstant això, el primer quart finalitzava amb el marcador en 18-22.

Tobey amb un triple encetava el segon quart posant el 21-22. València Basket aconseguia empatar el partit i des d’eixe moment, es va convertir en un intercanvi de cistelles. A cinc minuts per al descans, el marcador era de 29-29. Ben entrat el segon període, la conexió Doornekamp-Labeyrie donava el primer avantatge per als taronja en el partit, posant el marcador en 33-32. En la recta final del segon quart, tornava a agafar avantatge Andorra anant-se’n fins als +6 (33-39). Amb una esmaixada de Will, el partit se’n anava al descans amb el marcador en 37-39.

Walker iniciava el tercer quart per a ampliar l’avantatge andorrà (37-41). En els primers tres minuts, Morabanc Andorra pujava dels deu punts d’vantatge després de cinc punts consecutius de Shurna (40-51). Un parcial de 11-2 per part de València Basket acostava als taronja a dos punts, i feia parar el partit a Ibon Navarro (51-53). Després d’aquest temps mort, un 2+1 de San Eme donava de nou avantatge als taronja (54-53). Era el moment en el qual a València Basket li eixia tot, ja que, els taronja es posaren 66-55 a menys d’un minut per a la fi del tercer quart. Finalitzava el tercer quart amb el marcador en 66-57.

Tobey, esmaixant, obria l’últim quart per a pujar altra vegada dels deu punts (68-57). A cinc minuts per a la fi del partit, València Basket guanyava per deu, pero Andorra, encara no havia dit l’última paraula i buscaria la victòria fins al final (72-62). El partit arribava a un punt en què l’intercanvi de cistelles prenia protagonisme al partit, per tant, era el partit que interesava als taronja i a la Fonteta. A poc més de dos minuts, dos tirs lliures de San Eme i un triple de Matt posava el +16 per als valencians, cosa difícil de remuntar (81-65). Amb el 91-72 en el marcador, finalitzava el partit.