Sin categoría

Un seriós València Basket derrota a Zenit

Per Cristian Año · 11 Desembre, 2018

Autor: Josep Prats

València Basket i Zenit s’enfrontaven en la novena joranda de l’Eurocup amb un objectius molts diferents. El conjunt taronja tractaria de retindre la primera posició del grup, mentre que el conjunt rus s’intentaria classificar per al Top 16.

Samy en penetració feia la primera cistella per a avançar als seus (2-0). València Basket eixia a menjar-se als russos. Sols en dos minuts i mig aconseguien 13 punts, fent que Karasev parara el partit per a tallar aquesta sangria (13-4). En canvi, després del temps mort, la diferència de València Basket va pujar fins als deu punts (17-7). En un primer quart pintat completament de taronja per quan a joc, finalitzava amb el marcador en 27-19.

Panin inagurava en el segon quart per a posar el 27-21, però va estar marcat per la tornada de Diot després de 14 mesos. A sis minuts per a arribar al descans, els visitants aconseguiren empatar el partit a 34. A partir d’ahí, el partit es convertia amb un intercanvi de cistelles, fins que quatre punts seguits dels locals va fer que Karasev parara l’encontre amb el resultat de 42-38 a tres minuts per al descans. Una xicoteta arreada de València Basket abans del descans, deixava el marcador després de vint minuts en 47-40.

Matt que tenia la monyica calenta, obria la segona mitat per a posar el 49-40. Quatre punts consecutius del mateix Matt Thomas, posava l’avantatge altra volta per a València Basket per dalt dels deu punts (51-40). En aquest cas, l’intercanvi de cistelles, al igual que el segon quart era més favorable per als taronja, amb el temos corrent al seu favor. Arribats a l’equador d’aquest tercer període, el marcador era de 65-51 per als homes de Ponsarnau. A més, aguantaven eixa renda per dalt de la desena de punt per a anar-se’n als últims deu minuts en 74-62 en el marcador.

Per a obrir els últims deu minuts, Pushkov convertia un 2+1 per a baixar la renda taronja dels deu punts (74-65). Zenit aplegava a l’equador d’aquest últim quart -9, però la Fonteta, sabent el sofriment dels seus jugadors, rugia més que mai perquè la victòria es quedara a València (79-70). No obstant, a poc més d’un minut per a la fi i després de dos pèrdues dels valencians, els homes de Karasev aconseguien posar-se a sis punts (93-87). Finalment, València Basket guanyà per 97-89.