La millor informació del ValènciaCF en valencià

Ribó: “Estem igual o pitjor que en el confinament”
,

Ribó: “Estem igual o pitjor que en el confinament”

COMPARTIR

728-90

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dilluns, davant l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 a la ciutat, que s’està “igual o pitjor” que quan en el mes de març passat el Govern central va decretar el confinament de la població per aquesta malaltia. “Estem en una situació igual o pitjor que en el confinament”, ha afirmat el primer edil, que ha considerat que aquesta és “molt complicada”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la junta de portaveus celebrada aquesta jornada en el consistori, una reunió en la qual ha presentat als representants de tots els grups municipals les dades d’evolució de la Covid-19 en la capital valenciana, tant a partir de la informació facilitada per la Conselleria de Sanitat com de la derivada de les anàlisis d’aigües residuals.

La situació de la pandèmia en aquests moments és molt complicada. Hem estat analitzant les dades. He passat les dades als representants dels diferents grups polítics de l’anàlisi d’aigües residuals i de la Conselleria de Sanitat respecte als diferents districtes –postals– de València, amb un creixement molt important del nombre de casos

Davant aquesta situació, Joan Ribó ha anunciat que l’Ajuntament ha decidit intensificar les reunions telemàtiques i el teletreball. D’aquesta manera, les reunions dels òrgans municipals –com el ple, la Junta de Govern Local o les comissions informatives– es faran de manera telemàtica en la mesura que siga possible, a més d’incrementar el teletreball entre la plantilla municipal.

L’alcalde ha manifestat que més de 28 districtes postals de la ciutat tenen una incidència acumulada de Covid-19 de més de 200 casos en huit dies, “la qual cosa és un indicador que a 15 dies supera els 400”, per la qual cosa ha advertit del “increment molt important del nombre de casos”. Ha dit que també les dades de l’anàlisi d’aigües residuals reflecteixen “una situació dolenta”.

D’altra banda, Ribó ha exposat que el personal de l’Ajuntament contagiat “ja supera les 50 persones. La situació és dolenta i molt complicada. Estem en una situació igual o pitjor que en el moment de confinament”, ha insistit.

En aquest context, l’alcalde ha avançat que el consistori ha pres diverses mesures que afecten l’activitat municipal, atés que s’ha optat perquè “totes les reunions oficials de l’Ajuntament que es puguen fer” siguen “per videoconferència. Passarem a videoconferència plens, comissions, juntes de govern, tots o la immensa majoria”, ha declarat.

Així mateix, Joan Ribó ha ressaltat que aquest dilluns s’ha reunit també “la Junta de Seguretat amb els sindicats per a veure quines persones poden passar al teletreball dins d’aquells treballs que siga possible” en el consistori amb l’objectiu de “disminuir al màxim les relacions entre les persones, que és la causa de contagis”.