+

Els triples de Doornekamp i Matt Thomas valen per un bitllet a la Copa

Per Cristian Año · 20 Gener, 2019

Autor: Josep Prats

La Copa passava per Lugo en un partit en el qual València Basket depenia de ell mateixa per a aconseguir la classificació de forma matemàtica.

Els locals començaren més encertats a la cistella que els taronja, ja que el marcador era en els primers minuts de 7-4. El València Basket havia eixit amb un equip no molt titular, perquè Jaume Ponsarnau volia donar rotació a tots els jugadors disponibles. En l’equador del primer quart, un triple d’Abalde va posar per primera vegada als taronja per davant al marcador (9-10). Açò sols era un mirall, perquè Breogán va reaccionar de seguida i es va posar altra vegada per davant, encara que un parcial de 0-5, va servir per a empatar el partit a 17. Eixe parcial va augmentar a 0-8 amb un triple de Doornekamp que va posar el punt i final al primer quart (17-20).

Amb Doornekamp intractable des del triple augmentava l’avantatge taronja per a pujar el marcador a 20-25. A patir d’ahí, el partit es va convertir en un correcarrers, ja que hi hagueren constants errades en ambdós atacs. Tot i això, Breogán es posava per davant després d’una cistella de Brown, obligant a Ponsarnau a parar el partit, perquè el marcador era de 28-27 a dos minuts i mig del descans. Reaccionaven els taronja i tancaven la primera part amb un 2+1 de Van Rossom col·locant el 30-35.

Després del pas pels vestidors, els taronja agafaren el màxim avantatge després d’una cistella inicial de Matt Thomas que posava el 30-37 al marcador. El mateix Thomas, amb dos triples, posava el +12 per a València Basket tan sols dos minutos després de la reanudació (34-46). El festival de triples taronja seguia posant-se fins i tot +18 al marcador, ja que Aaron Doornekamp es sumava a l’encert de Matt des del triple (37-55). Però Matt no es cansava i amb un altre triple augmentava la renda per als seus (37-58). Un parcial de 8-0 local va reduir les diferències en el marcador posant el 49-62. Finalment, el tercer quart va finalitzar amb el marcador de 49-65.

Pareixia que València Basket tenia el partit controlat al inici d’aquest últim quart, però no es fiarien dels gallecs i intentarien augmentar la renda. I en efecte, València Basket mantenia eixe avantatge, amb el qual, cada vegada estava més aprop el bitllet per a la Copa del Rei. Un triple de Sastre que posava el +15 a poc menys de tres minuts per al final, servia per a gelar al Pazo i fer que Breogán no es creguera la possible remuntada (57-72). Els taronja aconseguiren el bitllet per a la Copa guanyant per 65-77.