El València es queda a les portes de la remuntada

Per Jorge Olmos · 22 Novembre, 2020

El València CF va empatar (2-2) davant l’Alavés a Mendizorroza en un duel amb una part per a cada equip. Els de Gracia, amb una dolenta primera part, se n’anaren al descans amb 2-0. Després del pas pels vestidors va haver-hi un canvi d’actitud i va poder inclús guanyar el partit, però amb 45 minuts bons no va ser suficient per a emportar-se els 3 punts.

El partit va arrancar amb els fantasmes de principi de temporada, ja que al primer atac l’Alavés va veure porteria després que Ximo Navarro rematara tot sol un córner. Semblava que el duel no podia començar pitjor, però prompte es va veure que sí. Ximo Navarro va superar en velocitat a Hugo Guillamón i el de l’Eliana va cometre un penal en un error de juvenil.

Al minut 25 i amb 2-0 al marcador, l’Alavés tenia la feina feta i es va endarrerir i va cedir el baló als de Gracia, que per primera vegada van poder enllaçar possessions llargues. Però possessió no significa perill, ja que el València no va poder profunditzar en cap acció. Els locals van estar molt còmodes mentre els valencianistes jugaven horitzontalment.

Després del pas pels vestidors, el València, necessitat, va fer un pas endavant. Kangin va habilitar a Cheryshev que va driblar a Pacheco i es va quedar sense angle per a definir. Instants després, un acabat d’entrar Manu Vallejo va connectar amb Gameiro que va definir al mig i més tard el Var va revisar un possible penal sobre Guedes.

Amb un gran canvi d’actitud, la segona part va ser valenciana. I la insistència es va veure recompensada amb el gol de Manu Vallejo que va fer el primer a porta buida després de l’assistència de Gameiro. 15 minuts al davant amb el València buscant la remuntada. I no va tardar a aplegar l’empat quan Guillamón va rematar una falta centrada per Soler.

En qüestió de 10 minuts el conjunt de Gracia va empatar el marcador després de regalar els primers 45 minuts, fent que els aficionats es preguntaren per què aquest equip no juga així sempre. I encara faltaven 10 més un previsible descompte generós per la incidència del Var. I la va tindre per a guanyar Gameiro. Guedes el va deixar davant Pacheco i el francés la va encalar als núvols.

Finalment, al València no li va donar per a poder remuntar i el partit va acabar amb empat a dos amb una part per a cada equip. El València segueix tenint com a gran hàndicap les primeres parts, en les quals ha encaixat 8 gols abans dels primers 25 minuts i que fan que els partits se li posen cara amunt. I encara que després es canvie l’actitud, a la primera divisió és molt difícil remuntar els partits.