+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 3-0 MÀL: Torna l’alegria a Mestalla… per a quedar-se

Per Pere Alapont · 18 Octubre, 2015

Ha tornat el futbol a Mestalla després de tres llargues setmanes i ho ha fet passat per aigua. El complicat clima valencià ha deixat una xicoteta ploguda sobre la ciutat de València una estona abans que l’àrbitre xiulara l’inici de l’encontre.
Ja amb la pilota en joc, el Màlaga ha sigut l’equip que més còmode s’ha mostrat amb l’esfèric, i als locals els ha costat arrancar i començar a fabricar ocasions. Piatti era l’home que feia nàixer les primeres ocasions valencianistes, que han arribat a partir del minut 10 i mitjançant tretes de cantó. Els andalusos han respost amb una rematada de Charles des de l’àrea menuda.

El València ha començat a trobar-se a gust a l’herba i Alcácer ha estat a punt de posar el primer sobre el quart d’hora després d’una centrada de Cancelo. I poc ha tardat finalment en arribar eixa diana. Falta des del cantó de l’àrea, la posa forta Piatti i Charles la desvia cap a dins de la seua porta. 1 a 0 als nous marcadors que estrenava hui Mestalla i una necessària calma ha aplegat a l’estadi.

A la mitja hora, l’assistència mèdica ha hagut d’emportar-se en llitera al defensa dels malaguenys Angeleri. Una lesió que ha precedit al segon gol dels de Mestalla, un autèntic golàs d’André Gomes en què ha pogut mostrar la seua classe, qualitat i pegada. El portugués ha enfilat cap a dins de l’àrea rival en diagonal i ha batut Kameni amb un potent xut amb l’esquerra.

Al minut 36, el col•legiat Hernández Hernández ha errat assenyalant una pena màxima en l’àrea del València per unes inexistents mans d’Aderllan. Duda ha llançat el penal i Jaume ha engrandit la llegenda que està començant a gestar-se ell mateix en l’entitat blanquinegra. El d’Almenara ha endevinat les intencions del portugués i ha rebutjat el llançament per la seua esquerra. Més confiança si cap per a un home que està en un estat de forma espectacular. Amb el 2-0 i la moral pels nuvols s’ha arribat al descans.

La segona meitat s’ha caracteritzat pel joc dividit i al centre del camp, amb poca vistositat i alegria. Al quart d’hora ha tingut una bona opció Alcácer després d’una de les clàssiques centrades de Gayà que esta temporada, això sí, estem tirant de menys. Al 64, Nuno ha donat entrada a Bakkali per Piatti i Mestalla ha dedicat una sonora ovació tant a l’un com a l’altre.

Els de Nuno eren amos i senyors de l’encontre i el tercer quasi arriba en una doble ocasió de Mina i Parejo. El gallec ha quallat una gran jugada individual, però Kameni ha repel•lit bé el baló. Poc després, Feghouli ha botat al terreny de joc per Santi Mina, tot i que l’algerià no es va exercitar ahir per precaució i el dimarts hi ha un partit important de Lliga de Campions. Alcácer, molt participatiu durant el partit, ha marcat al 74, però l’àrbitre ha anul•lat el gol per un fora de joc ben assenyalat.

L’últim canvi ha posat en peu a Mestalla. André Gomes s’ha retirat entre aplaudiments i ha donat pas a Danilo. El Valencia encara ha tingut temps de fer el tercer per arrodonir el resultat gràcies a un penal anotat per Parejo. No ha hagut temps per a més i el 3 a 0 que reflexava el lluminós després del xiulit final ha permés a la parroquia de Mestalla tornar feliç a casa. I el dimarts, torna la Champions al Cap i Casal.