ACTUALITAT  CRÒNIQUES

CRÒNICA: Cheryshev i Sobrino encarrilen l’eliminatòria davant el Celtic de Glasgow (0-2)

Per Blanquinegres · 14 Febrer, 2019

El València CF no va poder triar millor dia per a enamorar a la seua afició. Cheryshev, com a davanter, i el debutant Rubén Sobrino van combinar a la perfecció per a fer un pas de gegant en l’objectiu d’estar en els octaus de final de la UEFA Europa League després de guanyar 0-2. Queda la tornada, però s’ha aconseguit el primer objectiu.

El València CF dominava i buscava porteria. El primer en intentar-ho seria Wass, però el porter rival evitava el gol amb una gran estirada. Després d’una molt bona pressió avançada de Parejo en un servei de porteria, Cheryshev va estar molt prop d’avançar-se al meta local. Era un avís del que anava a arribar. Només faltava concretar el domini amb algun gol i Celtic Park va emmudir quan Parejo connectava amb Sobrino al límit del fora de joc i es llançava directe cap a la porteria, però mirant pel retrovisor la carrera de Cheryshev, al qual li va regalar la pilota perquè marcara a porta buida i posara el 0-1.

Així es va arribar al descans, però altra cosa que caracteritza a este València CF és el seu inconformisme. I encara que no anava a ser fàcil, l’equip buscava el 0-2. Als quatre minuts de la segona meitat, després d’un gran duel guanyat per Coquelin, el baló li va arribar a Cheryshev per la banda esquerra, que va alçar la mirada i va veure a Sobrino en l’àrea menuda esperant el seu centre per a posar el 0-2 al marcador i així tornar-li el regal del primer gol.

Si tenia alguna esperança el conjunt local, veient al València CF sobre la gespa, era missió impossible. Qui esperara veure a l’equip de Marcelino replegar-se s’equivocava, no es va baixar el nivell d’intensitat i la sensació era que estava més a prop el tercer que el primer del Celtic FC. A punt va estar Piccini, amb un potent centre-xut, però el porter rival va aconseguir evitar-ho. Brendan Rodgers es va veure obligat a moure la banqueta, va buscar la reacció amb Weah i Edouard, però no se’ls va donar opció.

A poc a poc van anar passant els minuts sense sobresalts, demostrant a tota Europa que, tot i ser la seua estrena en la competició, el València CF continua creixent i no contempla una altra opció que anar lluitant pas a pas fins al final.