Burgos aplasta València Bàsquet en un partit per a oblidar (81-99)

Per Fermín Rodríguez · 08 Novembre, 2020

València Bàsquet necessitava una victòria en lliga Endesa per a acostar-se als puestos de dalt de la taula i el rival seria un Burgos que ha començat la temporada igual que va acaba la passada, sent la revelació del campionat.

L’encontre arrancava amb una gran diferencia d’intensitat tant en defensa com en atac a favor dels de Penyarrolla. Els burgalesos menejaven la pilota i anotaven tres triples alliberats.

Amb el pas dels minuts, els taronja entraven en partit de la mà d’un Derrick Williams que tracta d’agafar el protagonisme que s’espera d’un jugador del seu nivell.

Però Burgos continuava a lo seu i sota la direcció d’un dinàmic Renfroe demostrava per què és l’equip amb millor percentatge de 3 de la lliga, col.locant-se amb un 10-17 favorable.

Ni l’entrada de Dubi va donar un altre aire a València, que arribaria al final del primer quart 10 punts per davall al lluminós, gràcies a l’huracà McFadden, que eixia des de la banqueta com una exal.lació per a anotar 5 punts en forma de vacuna.

El segon parcial començaria malament, ja que la tercera pèrdua consecutiva de Pradilla el portarien a la banqueta i Burgos ampliaria l’avantatge. A partir d’ací, els taronja es disposarien per fi a triangular i cercar els espais al post, castigant als interiors rivals, fins ara molt còmodes.

Però els de Ponsarnau no aconseguien frenar la sangria anotadora dels burgalesos amb un Benite estel·lar que s’aniria al descans amb un increïble 4 de 4 en triples. En lo col.lectiu, un València clarament inferior fins el moment hauria de remuntar 14 punts.

En la reanimació, els taronja pujaven el llistó defensiu, però el ritme dels burgalesos era infernal, la qual cosa impedia trencar la barrera dels 10 punts de diferència. Més d’el mateix que a la primera meitat, un vull i no puc.

Ni l’esquadró balcànic podia aguantar les envestides de Burgos, quasi sempre de la mà de McFadden, que per a com anotaria un triple sobre la botzina per a tancar un altre seriós quart del conjunt de Penyarolla.

Sols una espectacular reacció valenciana podia canviar la dinàmica d’un encontre amb un únic color fins al moment. No començava bé l’últim parcial, de fet, gens bé, perquè Derrick Williams cometia una falta antiesportiva fruit de la desesperació.

Mentre tant, Benite prosseguia amb l’idil·li des del perímetre i en moments clau del partit. D’ací fins al final del partit, Burgos furgaria en la ferida d’un València Bàsquet desesperat i es lluiria, augmentant la distància i impedint València Bàsquet ni tan sols maquillar el resultat.