El València no pot amb el Llevant al derbi femení (2-3)

Per Blanquinegres · 09 Desembre, 2017

El derbi Delikia va oferir per al València CF Femení una mala notícia i una bona. La mala va ser la derrota 2-3 enfront del Llevant UD Femení. La bona, la resposta de l’afició: més d’1.600 persones van omplir les graderies de l’Estadi Antonio Puchades, amb aforament per a 1.700 localitats. Els gols de les valencianistes Mari Paz i M. Peiró no van servir per a imposar-se als punts de les llevantinistes Natalia i Alharilla, per partida doble. Després del derbi valencià les de Jesús Oliva sumen ara 18 punts, set menys que les d’Andrés Tudela, i ocupen la sisena posició en la classificació a l’espera dels resultats dels altres encontres de la Lliga Iberdrola.

El derbi Delikia entre el València CF Femení i el Llevant UD Femení va arrancar amb els dos equips volent arribar a l’àrea rival coste el que coste. Alharilla, primer, ho va intentar amb un tret des de fora de l’àrea, però es va topar amb els punys de Vreugdenhil que va enviar a córner. Mari Paz, en el minut 8, la va tindre marcant el que podria haver sigut el primer gol de l’encontre, encara que la col·legiada va decretar fora de joc, i va continuar l’empat. En el minut 20, el pal esquerre de Vreugdenhil va repel·lir un xut de Lucía; i en el 21, un de Lombi va passar prop de la base del pal dret de Noelia. El derbi Delikia transcorria d’àrea a àrea i la pilota circulava per mig camp. De nou, la portera valencianista va traure una excel·lent mà per a evitar el 0-1, quan Marta va rematar dins de l’àrea xicoteta en el minut 30. Ivana, en el 32, quasi va sorprendre la portera llevantinista amb un xut des de fora de l’àrea gran.

Va ser Mari Paz, de nou la més llesta de la classe, qui va caçar una pilota que queia amb neu en l’àrea xicoteta visitant per a avançar a les nostres: 1-0, minut 35, i el setè gol de la davantera gallega en la Lliga Iberdrola 2017.18. D’ací al final de la primera part va haver més imprecisions que encerts per part de les dos esquadres, arribant-se al minut 45 amb avantatge del València CF Femení. La segona meitat del derbi Delikia va començar amb les de Jesús Oliva volent la possessió per a intentar controlar les contres de les d’Andrés Tudela, amb les quals havien creat major perill en la primera part. Es complia el minut 55 i l’objectiu s’estava aconseguint.

Va ser un penal sobre Nerea el que va tornar a igualar el marcador. Natalia va posar l’1-1 en el minut 61 i el xoc va entrar en una fase en la qual cap esquadra aconseguia imposar-se amb solvència. L’esfèric circulava, però les arribades a zona d’atac no eren efectives. Eficaç va ser Alharilla, qui en el 75 va aprofitar un centre des de la banda dreta per a sumar l’1-2 per al seu equip, repetint en el 82, en una acció molt semblant. A les valencianistes els tocava remar contracorrent mancant nou minuts per als 90. Joyce a punt va estar d’aconseguir el 2-3 en el 89, però el seu llançament va colpejar en el pal esquerre de Noelia. La árbitra va afegir cinc minuts. M. Peiró sí va marcar en el 91. L’últim alè per a les nostres ho donava la graderia i les futbolistes van creure per moments en l’empat, empat que no va arribar.