ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La dura crítica de Mateu Lahoz a l’arbitratge contra el València

Per Blanquinegres · 06 Maig, 2024

La mateixa jugada en setmanes consecutives arbitrada de formes oposades. El València va marcar un gol contra l’Alabés i va ser anul·lat per un fora de joc posicional de Peter Federico. El jugador, en posició il·legal, molestava a un rival i això va portat a l’àrbitre a anul·lar-ho. Una setmana abans, en un partit del València contra el Barcelona, el gol de Lewandowski sí que va pujar al marcador a pesar que Fermín feia essencialment el mateix que Peter Federico en eixa jugada.

L’exàrbitre més mediàtic del moment, Antonio Mateu Lahoz, va utilitzar la seua posició en El Dia Después, de Movistar Plus+, per a criticar la falta de consistència que demostra el col·lectiu arbitral en aquesta jugada concreta.

Ací demanem perdó a Hugo Duro i a tots els aficionats al futbol perquè en este programa comencem a parlar que el CTA marcava la jugada del Leipzig com fora de joc en interferència a l’adversari, estem veient esta jugada, és clara, no hi ha dubte, és fora de joc. A més, en este cas, Peter xoca en posició de fora de joc i participa en la jugada”, explicava el col·legiat valencià per a destacar que este diumenge la jugada sí que havia sigut ben arbitrada sota el criteri actual de la norma i que, per tant, el València no tenia motiu per a queixar-se d’este gol.

El problema és l’altre, d’ací ve que la queixa sí que tinga més fonament. “El que no podem explicar és que, sis dies abans a Barcelona, no decretara fora de joc en un gol de Lewandowski amb Fermín. En aquesta mena de coses, el CTA i l’RFEF han de ser consistents, previsibles, coherents. No pot ser que en sis dies un puge al marcador i un altre no”, rematava el col·legiat, habitualment bastant crític amb l’actual estat de l’arbitratge espanyol.