El València guanya a l’Almeria mentre Mestalla mira a la llotja (2-1)

Per Alex Alfaro · 03 Febrer, 2024

(VALÈNCIA): El València C.F guanya a l’Almeria en el partit corresponent a la jornada 23 de LaLiga EA Sports. El club de Mestalla torna a sumar tres punts contra un rival que malgrat ser l’últim en la classificació, sempre competeix els partits. Molt de patiment en l’Avinguda Suècia tot i el que València es va ficar amb dos gols d’avantatge al marcador. L’Almeria va lluitar fins al xiulit final, però no va ser suficient. Tres punts que permeten seguir pensant en mirar cap avant i deixar una vegada per totes d’utilitzar la paraula “permanència”. No obstant això, el valencianisme se’n va anar amb una sensació agredolça a casa: contents pel triomf però no oblidant un mes de gener que ha tornat a demostrar, parlant del mercat, que la prioritat per a Meriton no és l’apartat esportiu.

L’equip de Rubén Baraja arribava després d’una dura derrota en el Metropolitano contra l’Atlètic de Madrid. El tècnic valencianista no tenia una altra opció que realitzar modificacions en l’onze titular després de l’eixida de Gabriel Paulista en el mercat d’hivern. La primera incògnita per resoldre era la parella de centrals triada, i sorprenentment d’inici van saltar Cenk i Mosquera. El central turc tornava a la titularitat després de ni més ni menys que tretze partits veient l’inici del partit des de la banqueta. A més, Javi Guerra partia des de la banda dreta i apostava per una davantera conformada per Yaremchuk i Hugo Duro

Baraja va qualificar internament el partit com a “trampa” durant la setmana en el vestuari i l’arrancada del partit a Mestalla seria bona prova d’això. El soroll en l’ambient després del mercat i la necessitat de guanyar després d’un mal partit en el Metropolitano, seria una motxilla pesada per a una plantilla jove que s’enfrontava a un Almeria que no havia aconseguit ni una sola victòria en lliga, malgrat estar ja el mes de febrer. No havia rodat encara la pilota i Mestalla ja explotava contra Layhoon, Corona, Solís i Peter Lim.

Minut 19 a Mestalla | Foto: José Izquierdo (Blanquinegres)

No obstant això, el València volia marcar el ritme dels primers minuts i prompte avisava amb una bona ocasió de Yaremchuk que pegava en el lateral de la xarxa, però l’àrbitre assenyalava fora de joc. L‘Almeria també tenia coses a dir en l’intercanvi de colps inicial. Contraatac dels andalusos, error de Cenk i Melero falla en una jugada completament inexplicable. A soles, completament a soles, amb tota la porteria per a ell i amb Mamardashvili ja batut, enviava la pilota al cel de Mestalla. Una jugada que només pot fallar l’Almeria i que explica per què són els cuers de la competició.

I en el futbol, com en la vida, si falles l’acabes pagant. Hugo Duro seria l’encarregat de complir eixe refrany amb una excel·lent carrera de Diego López, que decideix ficar un centre a l’àrea i l’ex del Getafe no falla. Hugo Duro va sumar el seu dècim gol en LaLiga Santander i se’l va dedicar a Carlos Soler, com tenien pactat entre ells dos i va explicar l’exjugador del València en xarxes socials. Respir gran per al València que no s’acontentaria amb eixe gol inicial i buscaria el segon. Un altre gran centre de Pepelelu, vola Yaremchuk i amb una gran rematada de cap, l’ucraïnés anotava el seu segon gol en lliga. Roman ho necessitava, fins al punt que la seua primera reacció va ser llevar-se la camiseta.

Hugo Duro li dedica el seu gol contra l’Almeria a Carlos Soler | Foto José Izquierdo: Blanquinegres

Mentre el València posava terra pel mig i obria una distància de dos gols que anava a ser molt complicada perquè a l’Almeria no li eixia absolutament res bé. Ni tan sols quan la pilota acabava en el fons de la porteria de Mamardashvili, l’àrbitre considerava que havia de pujar al marcador. Gol d’Edgar per un dubtós fora de joc que el VAR decretava que abans de colpejar la pilota, la tocava amb la seua mà dreta. És cert que la tenia pegada al cos, però la norma és molt clara sobre aquest tema: si la jugada acaba en gol i toca a la mà, no és legal, indistintament de si és voluntari o no.

Amb l’avantatge del València arribàvem al temps de descans. Molt havia de canviar la segona part sí l’Almeria volia donar-li la volta a la situació, principalment després de dos colps tan durs com la fallada de Melero i el gol anul·lat per fora de joc.

Però 45 minuts en el futbol donen per a molt i l’Almeria no volia rendir-se tan fàcilment. Tres minuts sol després de l’arrancada de la segona meitat, Arribas retallava distàncies en el marcador després d’una altra fallada de Cenk i Mosquera, que no van estar fins en cap moment del partit.

El València encara tenia un gol de marge, però la fallada en defensa li havia donat vida a un Almeria que estava completament mort en el partit. Però possiblement, la pitjor acció del partit succeiria en el minut 60. Diego López va patir una manotada dins l’àrea i va haber de retirar-se en llitera. La lesió s’ha produït a la seua cara, i l’àrbitre no havia xiulat penal.

En canvi, el col·legiat va anar al VAR a veure la jugada i, finalment, va xiular penal. Però Pepelu va fallar la pena màxima i li pegà al pal. Un gol que hauria sigut molt important perquè el València es posara 3 a 1 al marcador. Així, dos males notícies per als del Pipo Baraja. S’haurà d’esperar per veure quina lesió té Diego López.

Els últims minuts serien d’igualtat màxima entre el València i l’Almeria. Tant és aixina que va ser l’equip visitant qui va dominar en els més de 8 minuts que va afegit Muñiz Ruiz. El València li donaria el colp de gràcia al partit sabent patir i donar el màxim en un partit que no va ser brillant, però va ser suficient per a tonar a les bones sensacions que deixa una victòria.

FITXA TÈCNICA

2- València: Mamardashvili, Foulquier, Mosquera, Cenk, Gayà, Diego López (m. 61, Frán Pérez), Pepelu, Guillamón, Javi Guerra (m.70 Jesús Vázquez), Yaremchuk (m.70, Alberto Marí), Hugo Duro (m.90 Amallah)

0 – Almeria: Luís Maximiano, Álex Centalles, Chumi (m.82 Milovanovic), Montes, Marc Pubill, Lopy, Edgar González, Ramazani, Gonzalo Melero (m.61 Anthony Lozano), Sergio Arribas (m.82 Robertone), Léo Baptistao (m. 61, Luka Romero)

Gols: 1-0, m.14: Hugo Duro, 2-0, m.23: Roman Yaremchuk, 2-1, m.50: Sergio Arribas

Àrbitre: Muñiz Ruiz (comité gallec) com va arbitrar de camp i Javier Latre (comité aragonés) en el VAR. Va amonestar a Yaremchuk, Mosquera, Guillamón i Javi Guerra per part del València. Ramazani, Leo Baptistao, Edgar González i Álex Celles per part de l’Almeria.

Incidències: Partit corresponent a la vint-i-tresena jornada de LaLiga disputat l’estadi de Mestalla amb 42877 espectadors. Els jugadors de tots dos equips van lluir una cinta verda al braç amb motiu de la campanya contra el càncer