ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Rubén Baraja analitza el mercat de fitxatges i l’ocorregut amb Rafa Mir

Per Alex Alfaro · 02 Febrer, 2024

Rubén Baraja ha parlat en roda de premsa en la prèvia del partit contra l’Almeria i després del tancament de fitxatges

Què ha passat amb Rafa Mir? “És una situació que es produeix d’última hora de mercat i la sensació que tinc és que estes explicacions les ha de donar el club, en aquest cas Miguel Corona, que és la persona encarregada de donar-les. Miguel ho explicarà i no gaire més. No estic per a valorar les situacions que han passat ni els detalls”.

Li queda una plantilla millor o pitjor?: “No es pot saber. A l’estiu amb el treball, amb l’ambició ens ha portat a estar en aquesta situació. Aquestes valoracions cal fer-les a bou passat. Tinc confiança en l’equip en com estan treballant i això és el que em motiva i en el que estic concentrat”.

Ha eixit un central, li hauria agradat que haguera arribat un altre central?:Ho explicarem tot. El tema de Gabriel. El club va marcar unes directrius en aquest mercat en la qual calia fer una disminució o ajustos econòmics dels quals jo no m’encarregue. A l’estiu no es van donar les circumstàncies. I aquesta situació s’ha vingut arrossegant des d’estiu. Però respon a un criteri econòmic. Estem parlant d’un capità, d’un jugador de jerarquia i la prioritat econòmica ha estat per davant de l’esportiva. Nosaltres tractem de posar als jugadors que donen rendiment. I això no significa que jo l’haja de valorar. Els fets diuen que Gabi estava participant i jugant, agraïm el temps que he sigut ací amb ell i eixe criteri econòmic és el que ha prevalgut”.

L’ambició del València [entrevista en Movistar]: “Em pregunten com m’agradaria que fora el València en el futur i jo soc ambiciós. Jo tinc una idea per al futur, però no mesclem coses. Jo estic content amb els jugadors, crec que podem anar a més en la segona volta si mantenim la tensió competitiva”.

Li han dit que parlarà Corona?: “Entenc que és una cosa que aclarirà el club”.

Una realitat diferent del missatge que es va donar abans del mercat: “La situació que s’ha donat amb Gabi [Paulista] també es va donar a l’estiu. Era una possibilitat que estava oberta, però per un tema econòmic, no per un tema esportiu. Jo no puc opinar per coses que jo no puc saber. No podem vindre a dramatitzar, a buscar excuses ni coartades, perquè no és el meu estil. El més important és el conjunt, l’equip”.

Almeria arriba en una mala ratxa: “La sensació que tinc és que els jugadors estan concentrats en el que han d’estar. Els jugadors estan centrats i l’Almeria és un equip que competeix bé, li ha fet dos gols a Reial Madrid i Barcelona, ens ho posarà molt difícil demà. Volem arribar al partit molt concentrats”.

L’arribada de Peter Federico: “Es va donar la possibilitat de reforçar la posició d’extrem o que anàvem un poc justos. Peter Federico té eixes característiques, pot jugar per les dues bandes. Intentarem que estiga disponible al més prompte possible”.

Partit contra l’Almeria: “Nosaltres hem de demostrar demà que aquestes coses no ens tenen per què afectar. No podem deixar-nos arrossegar per aquest corrent i menys jo. Hem d’estar concentrats en el pròxim partit que és el de l’Almeria”.

Entrevista en Movistar, sobre l’ambició del club: “Quan un entrenador té unes ambicions i unes coses, el club ha d’anar darrere recolzant-li. El futur no es pot saber. Quan parlava d’aquesta situació és pensant en el futur. El meu present és magnífic quant a les coses positives que veig”.

Era optimista amb Rafa Mir, què va passar?:Tot el procés l’explicaran. Hi ha situacions a nivell personal que a un el poden afectar. A nivell personal és el que més em pot molestar perquè és un jugador que conec, que és un bon professional i que hi ha hagut circumstàncies que no s’han donat. No puc posar per davant les meues sensacions a l’objectiu de l’equip”.

Amallah i Peter Federico? “Estaran els dos. Amallah ve cansat, però Estan disponibles”.