Torna la pitjor versió del València (2-1)

Per Alex Alfaro · 30 Abril, 2023

Cada partit del València provoca infarts en l’afició del València i el València Cadis no anava a ser menys. El València tornava a jugar fora de casa després d’aconseguir per primera vegada en la temporada dos victòries de manera consecutiva. No obstant això, el Cadis no anava a posar les coses senzilles. Dos equips que es juguen la vida i on cada punt pot ser fonamental per a evitar el descens a segona divisió.

Partit dur però el València ni molt menys anava a estar sol a Cadis. Com ja va ocórrer a Almeria i a Elx, 450 aficionats van decidir no dormir per a estar animant al seu equip. Les primeres novetats arribaven amb l’onze titular. Baraja decidia fer rotacions i incloïa en l’equip titular a futbolistes com a Lato, Hugo Duro o Ilaix que no estaven sent habituals.

No obstant això, des del primer moment el Cadis anava a posar les coses complicades. La primera ocasió important arribaria en el minut 20 amb un dispar de Sergi Guardiola que aconseguia desviar Diakhaby en la pròpia línia de gol. El València també responia amb una bona ocasió de Lino després d’una jugada de perill que iniciava Yunus.

Però el principal problema del València és que no estaria fi en cap dels moments clau i situacions del partit. Massa espais a l’esquena dels centrals, una eixida de pressió molt imprecisa i poca pólvora a dalt que va provocar que fins al minut 44 el València no aconseguira traure cap servei de cantonada.

En el minut 39 el Cadis finalment va aconseguir l’objectiu i Escalante posava el 1-0 després d’una gran acció de l’exjugador del València, Rubén Sobrino. Error de Nico en defensa que feia que el Cadis disparara amb total tranquil·litat.

El València necessitava com el menjar el descans, però els 15 minuts en el vestuari no tindrien un efecte positiu. Res més tornar al partit en la segona part, i amb només 30 segons de joc, el Cadis ampliava diferències i posava el 2-0 en el marcador. Gol de Sergi Guardiola després d’una altra mala acció defensiva.

No obstant això, ràpidament el València aconseguiria donar-li la volta a la situació i només 6 minuts després Lino reduïa distàncies. Error molt important del porter del Cadis, Ledesma, i el brasiler anotava el primer gol del València en la vesprada.

El gol suposaria una injecció d’adrenalina el la plantilla “che”. Baraja intentava moure algunes fitxes del tauler introduint en el terreny de joc a jugadors com Diego López, Castillejo, Thierry (que tornava de lesió) i fins i tot el protagonista de la setmana, Javi Guerra.

Però malgrat intentar-ho una vegada i una altra, el València no comptaria amb cap acció clara de gol en els últims minuts. Al final, victòria per al Cadis i el València haurà de continuar patint. Si el Getafe guanya el seu partit aquesta vesprada, tornarà a caure en els llocs de descens.