CRÒNIQUES

Una nova nit màgica a la Copa amb Vietto com a protagonista (4-0)

Per Blanquinegres · 09 Gener, 2018

El Valencia CF va certificar de manera brillant el seu pas a quarts de final d’una il·lusionant Copa del Rei en imposar-se a Mestalla a la UD Las Palmas per 4-0, en un entretingut partit en què es va estrenar Luciano Vietto com a titular i com trigolejador al costat de Simone Zaza, i en el qual Maksimovic també va marcar el seu primer gol com blanc-i-negre, en una nit espectacular en què l’afició va disfrutar molt de l’excel·lent rendiment i competitivitat del seu equip. Ara, a esperar el pròxim rival coper en el sorteig d’este divendres. Tot és possible. L’arrancada va ser vibrant amb un equip blanc-i-negre molt ofensiu. Una triangulació entre Andreas, Vietto i Nacho Gil va acabar amb un desmarc al primer pal del planter i rematada un poc desviada quan es cantava el gol a la graderia. El mateix Andreas també va voler ser protagonista, va fer tot bé, menys dirigir el tir i, passat el quart d’hora, Vietto va enganxar un potent xut que va anar alt. Les ocasions arribaven una vegada i una altra i Nacho Gil va estavellar el baló al cos de Raul Lizoain després d’una meravellosa acció personal de Zaza, qui segons després la va llançar fora per mil·límetres. El rival es veia superat per tots els costats, però faltava obrir esta protegida llauna canària.

I es va trencar esta muralla i de quina manera. Era el minut 29 quan una centrada de Nacho Gil va ser rematat de cap per Zaza i el porter ho va evitar de manera miraculosa. No obstant això, el rebuig va anar a parar al debutant Vietto, que va definir com un autèntic crack d’un potent xut. Primer partit de titular i primer gol amb el Valencia CF. Benvingut a casa, Luciano. Mestalla ja et vol com un dels seus. Només al final del primer temps Jaume es va treure el fred ambiental a atrapar amb seguretat una rematada de cap de Lemos. La UD Las Palmas va despertar de la letargia i va passar més del centre del camp. Va voler fer en esta fase el que no havia fet abans, però ja no va tindre temps per a més i els dos equips van marxar als vestidors amb avantatge blanc-i-negre gràcies al golàs del nouvingut Vietto.

Després del Descans, Vietto va demostrar el perquè de l’aposta del Valencia CF amb un segon gol de qualitat després d’una perfecta assistència d’Andreas. El ‘8’ blanc-i-negre va controlar, va orientar la pilota i la va elevar amb subtilitat davant l’eixida del porter visitant. Mestalla el va aplaudir molt i el somriure de Luciano denotava la seua felicitat màxima després de tornar a sentir-se davanter de màxim nivell. Un altre que es va sentir també especialment eufòric va ser Maksimovic, qui va marcar el tercer de la nit d’un fort dispar des de fora de l’àrea, contra el que res va poder fer Raúl Lizoain. L’internacional serbi ho va celebrar amb magnificència, no era per menys. Cada dia és més important en l’esquema del tècnic i la seua millor forma de tornar esta confiança és amb bon joc i gols. El Valencia CF volia més, es va acostar a la cambra en sengles rematades de Zaza i Lato que no van trobar el buit. Però el millor de la nit estava per arribar. Vietto recull la pilota quasi al centre del camp i, des de més de 30 metres, veu avançat al meta i llança un xut que entra per l’escaire davant els aplaudiments i crits d’una afició bolcada amb la seua nova estrella. ‘Hat-trick’ de l’argentí en una nit inoblidable. El jove Ferran Torres també va tindre els seus minuts de glòria en un xoc que l’equip de Marcelino va ser contundent i letal. Ara, a seguir il·lusionats amb la Copa.