CRÒNIQUES

Un nou empat, encara més dubtes (1-1)

Per Blanquinegres · 20 Octubre, 2018

El València CF continua sense guanyar en Mestalla i suma altre empat després d’un mal partit davant el Leganés. Fins al 85 va haber d’esperar Mestalla per a cantar gol, el de Gayà, que supossava l’empat a la fi del partit. L’equip comença a preocupar i no hi han simptomes de millora.

El València CF va començar molt fort, dominant, arribant a l’àrea visitant i en el minut 2 una sèrie de rebutjos van deixar l’opció a Garay perquè rematara de cap a porta i detinguera Cuéllar en la primera aproximació local. Era un domini total, encara que sense trobar el buit per a batre al porter ‘pepiner’. Faltava eixa última passada que fóra perfecta. Era un domini estèril. A més, Cheryshev, un dels assistents, va haver de deixar el seu lloc per lesió a Carlos Soler. Però res canviava, el Leganés seguia atrinxerat arrere sense cap intenció ofensiva. Rodrigo, des de fora, buscava la rosca, però el seu llançament va eixir lleugerament alt. Amb l’empat a zero es van marxar els dos equips al descans després d’una primera meitat de domini local sense ocasions clares per a marcar.

En la segona meitat el València CF va tractar de sacsejar la fortalesa del Leganés amb major rapidesa en les seues accions. I per a açò Marcelino va ficar al davanter Batshuayi en atac pel lateral Piccini, tocava anar a aconseguir la victòria sí o sí. Tanmateix, una acció de Garay sobre Óscar va portar a l’àrbitre a visionar-la en el VAR i decretar pena màxima que Gumbau va materialitzar el 0-1 passada l’hora de joc. El València, havia deixat amb el seu joc que un Leganés molt pobre, s’avançara en el marcador.

El València CF va reaccionar a força de cor, les cames superaven el cap. Però calia intentar-ho per tots els mitjans. En el minut 78 va eixir Ferran Torres per a aprofitar el seu regateig i velocitat. Carlos Soler, en el minut 82, va provar fortuna des de lluny sense sort. Calia provar i Gayà, tres minuts després, va ficar emoció i il·lusió al xoc amb una rematada que va pegar en l’esquena de Silva i va sorprendre al meta Cuéllar. Era l’1-1 i el deliri entre els aficionats que estrenyien de valent en suport als seus.

I la va tindre Gameiro, però el seu intent de vaselina el va detindre Siovas pràcticament en la línia de gol. El València CF va anar a per totes, després d’una segona part horrible, va lluitar i va lluitar per guanyar. Va assetjar en els compassos finals a un ultradefensiu Leganés, però ja no es mouria el marcador. Una vegada més, els de Marcelino no aconseguien el triomf, el València ja té urgències i comença a haver-hi cert ‘run-run’ entre els aficionats.