ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

López Mateu, metge del València, explica amb detall la lesió de Diakhaby

Per Alex Alfaro · 08 Març, 2024

López Mateu, cap dels serveis mèdics del València C.F, ha parlat per als mitjans oficials del club i ha explicat amb detall i profunditat la lesió de Diakhaby i com ha sigut el procés que s’ha emportat en la presa de decisions i quin és el futur que li espera a Diakhaby

Moment de la lesió

“El tema comença en el camp. Hi ha un senyal d’alarma perquè comença a cridar. Revisem ràpidament les càmares mentre el doctor Aliaga li assisteix en el camp. Ens adonem que es tracta d’una lesió molt greu. Una vegada veiem això, jo m’acoste i veig que és una sensació de molt de nerviosisme. Ja teníem clar que era una luxació de genoll i havíem de ser molt ràpids cap a la clínica de Mestalla. Fem una observació per a comprovar la circulació i el nervi. Li faig preguntes de mobilitat i aconsegueix moure el peu i ens quedem més tranquils. També comprovem que no hi ha trastorn circulatori”

Nit en l’IMED

“Decidim que el més eficient és fer un trasllat a l’hospital perquè no podíem fer una reducció des de Mestalla. Fer-ho des del camp era un risc que havia de fer-se des de l’hospital. Durant el trasllat em comunique amb l’hospital perquè necessitem a l’equip quirúrgic en arribar. La reducció va eixir bé i no danyem cap estructura més. Es col·loca ja una félula”

Decisió de l’operació

“El jugador va estar 48 hores en observació i es va planificar les actuacions a seguir. Durant eixe temps vam fer moltes proves i valorem quin era el pla. Calia practicar una cirurgia i parlem amb el jugador qui li operaria i on. Hi ha una part emocional clau. Finalment es pren la decisió que siga operat a Lió amb un especialista amb una gran reputació. Tots decidim que és el millor. Havíem d’evitar volar i es prepara perquè siga transportat per carretera”

Operació a Lió

“Primeres valoracions i operació el dijous a primera hora. S’observa que hi ha moltes estructures danyades. És una cirurgia laboriosa amb moltes tècniques al mateix temps i finalment va ser un èxit. Una reconstrucció lligamentosa és complicada però estem molt satisfets”

A partir d’ara

“Els pròxims 15 dies el jugador romandrà a Lió i allí s’emportaren revisions mèdiques. A les sis setmanes està programada una possible artroscòpia per a evitar possibles adherències. A partir d’ací començarà el procés de recuperació amb un gran procés de fisioteràpia”

Terminis

“No podem ser excessivament alarmistes ni vanalitzar la lesió. Hem de ser optimistes en el procés i anar pas a pas. El jugador té un gran ànim i no podem donar un termini de quan es podrà recuperar. Hem de mirar cap avant i és molt important l’ànim del jugador. Diakhaby ha sigut secundat per tota l’estructura del club i pels milers de valencianistes que li han manat ànim i suport. El jugador està amb moltes ganes de dur a terme el procés i és molt important