Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Marcelino:

Vicent Burguete , 04/02/2023

Marcelino:"Mai entendre la meua eixida del València"

ACTUALITAT
Gattuso analitza la situació del club i el seu futur

Alex Alfaro , 29/01/2023

Gattuso analitza la situació del club i el seu futur

ACTUALITAT
Gattuso respon a l'interés per Saúl

Sergio Botella , 28/01/2023

Gattuso respon a l'interés per Saúl

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  SOCIAL  

Lim no compleix amb el pla de negoci que li va presentar a Javier Tebes fa un any

Per Alex Alfaro · 13 Desembre, 2022

Lim no ha complit pràcticament res des que va arribar al València l’any 2014. 180 milions de pèrdues en huit anys són una xifra prou gran com per a enfosquir de manera completa els èxits de la primera temporada de Nuno amb la classificació a la Champions League i la victòria en la final de Copa del Rei enfront de Marcelino.

L’última compareixença pública de Tebas a la ciutat de València va ser fa 11 mesos, concretament el passat 24 de gener a L’Eliana. En finalitzar l’esdeveniment, en blanquinegres vam publicar, després d’un “off the record” amb Javier Tebas, algunes de les converses que havia tingut el president de La Lliga amb Peter Lim. Principalment un dubte important: Per què Peter Lim va comprar en el seu moment el València C.F?

Els dubtes que emboliquen a este assumpte són molts. És impossible que siga una qüestió de prestigi, ja que des que està en el club la posició mitjana en La Liga és el huité. En l’àmbit econòmic tampoc té sentit: l’entitat dona totes les temporades pèrdues a excepció de l’exercici en el qual es va dur a terme l’enginyera fiscal realitzada entre el València i el Barça amb l’operació Neto-Cillessen.

La visió de Tebas

Tebas creu que haurem d’analitzar si Peter Lim li ha aconseguit traure rèdit a la compra del València el dia que marxe. Només serà eixe moment en el qual podrem catalogar de bona o dolenta la seua gestió com a empresari. Tebas ens assegura que Peter Lim no va comprar el València per a repartir dividends (una cosa impossible que succeïra, ja que l’entitat no ha tingut benefici). El president de la Liga també creu que Lim en el seu moment va comprar el València per a fer-ho més gran.

Lim no mira a curt termini

De les converses que Tebas ha tingut amb Lim, sap de primera mà que Lim no és un empresari curt placista. Lim veu el València com un projecte a molt llarg termini i per tant no ha de córrer i precipitar-se. Lim pensa que ha tingut mala sort amb la pandèmia, i també amb els valencians que estaven al capdavant del club durant els primers anys del seu mandat. El màxim accionista va transmetre a la Lliga fa un any que tenia la voluntat d’en un futur conformar un equip en el qual no haja de posar diners constantment.

I eixe pla no s’ha complit ni molt menys. Des d’aquelles declaracions de Tebas, Peter Lim ha hagut de capitalitzar un deute de 17 milions d’euros, 5,4 milions d’aval perquè el València poguera tindre un 5% de la seua xifra de negoci extra per al seu Fair Play Financer i ahir es va anunciar en la Junta d’Accionistes que en les pròximes setmanes Meriton Hòlding realitzaria un préstecs de 35 milions d’euros amb unes condicions estàndard. No obstant això, no seria d’estranyar que no poguera recuperar els 35 milions i que en els pròxims anys haja de tornar a capitalitzar deute. No obstant això, una cosa que sí que de moment s’ha mantingut des de fa un any és que Lim segueix amb el mateix discurs respecta a la no venda del club

Eixida de Mateu

Davant els mitjans de comunicació Tebas va arribar a afirmar que Mateu Alemany és un dels majors dirigents que té el futbol espanyol. Per tant, no és comprensible que si Lim vol que la SAD tinga un major valor, es desfaça d’un dels millors gestors que puga tindre. Tebas pensa, amb informació de primera mà, que la figura de Mateu anava completament lligada a Marcelino, i Lim  no podia permetre tindre a un entrenador que li criticara roda de premsa rere roda de premsa.