ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’estadística que perjudica al València de Rubén Baraja

Per Alejandro Fernandez · 02 Octubre, 2023

El València de Rubén Baraja va sumar ahir la segona derrota consecutiva i la tercera jornada consecutiva sense aconseguir els tres punts. La plantilla té molts punts febles com són el curt nombre de jugadors dels quals disposa Baraja i la curta edat d’aquests.

L’entrenador del València coneix perfectament els problemes institucionals del club de Mestalla i ell està centrat en l’apartat esportiu i en el dia a dia dels jugadors. Segons ha informat Nacho Sanchís de Relevo, posar només la mirada en Peter Lim la temporada passada va servir perquè diversos jugadors es relaxaren.

Baraja vol millorar cada dia el rendiment i desenvolupament dels futbolistes que conformen la seua plantilla, i per això està pendent de cada detall. En la roda de premsa d’ahir posterior al partit contra el Betis, Baraja va recalcar en diverses ocasions la importància de les accions a pilota parada i com de mal resol el València aquestes accions.

“No té sentit la nostra pilota parada. Teníem quatre centrals més Pepelu. Quatre o cinc jugadors de més d’1,85 m. Han sigut dos accions mal defensades”, va dir Baraja en roda de premsa. El tècnic valencianista va remarcar que les accions a pilota parada “són coses de concentració” i que no poden “buscar excuses”.

El València de Rubén Baraja, des que va dirigir el seu primer partit el 20 de febrer d’enguany, ha encaixat el 50% dels gols a pilota parada (9/18). Ahir el València va rebre dos gols a pilota parada quan tenia en el camp a huit jugadors que superen l’1,85 m. (Mamardashvili 1,99 m, Diakhaby 1,89 m, Mosquera 1,88 m, Cenk 1,90 m, Javi Guerra 1,87 m, Yaremchuk 1,91 m, Pepelu i Gabriel Paulista 1,85 m).

Aquesta temporada l’equip ha rebut quatre gols a pilota parada (4/10), els dos gols de la derrota contra l’Osasuna i dos dels tres gols en la derrota d’ahir contra el Reial Betis. Aquestes situacions i moments de partit són quan els jugadors han de fer un pas al capdavant per a buidar qualsevol dubte possible. El València de Baraja pateix en aquestes accions i perd una gran quantitat de punts.