ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

L’Ajuntament prepara l’aprovació de les fitxes urbanístiques

Per Alex Alfaro · 08 Novembre, 2023

L’Ajuntament de València està en disposició d’aprovar les fitxes urbanístiques del nou i del vell estadi del València CF, un document clau ja que en la pràctica blinda legalment els actius immobiliaris del club que van quedar en uns llimbs jurídics després de la caducitat de l’actuació territorial estratègica (ATE), tal com ha informat eldiario.es

D’aquesta manera, el club podrà disposar dels aprofitaments sempre que complisca amb les condicions que estableixen les fitxes, és a dir, que abone el pavelló esportiu de Benicalap i que finalitze el coliseu de l’avinguda de les Corts Valencianes.

I és que, la Regidoria d’Urbanisme té finalitzat l’informe de contestació de les al·legacions que es van presentar a les esmentades fitxes en el termini de la seua exposició pública que va ser del 12 de maig al 13 de juliol. En aquest període, segons la documentació recaptada per l’eldiario.es, es van presentar 17 al·legacions per part de sis entitats o particulars.

Coneix quan vol començar el València les obres del Nou Mestalla

El València estarà en disposició de reprendre les obres del nou estadi de Mestalla abans de juny de 2024 si es compleixen les condicions que va exposar l’Ajuntament en la seua carta de suport a la candidatura de la ciutat com una de les subseus del Mundial 2030. L’escrit de suport signat per la regidora Rocío Gil, amb data 30 d’octubre, deixa clar que la concessió de la llicència d’obres està pendent d’uns aclariments d’usos d’espais i d’una nova configuració de l’aparcament subterrani.

En aquest document, al qual ha tingut accés Blanquinegres, explica que el València està en tràmits d’obtindre la llicència d’obres, que des de l’any 2008 ha anat presentant “diversos modificats del projecte inicial” que van quedar “refosos” en un últim document [les fitxes urbanístiques] presentat el 21 d’abril de 2023.