Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Javier Solís:

Sergio Botella , 12/05/2023

Javier Solís: "Peter Lim està preocupat"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  

La Superliga europea ja és una realitat

Per Miguel Castells · 19 Abril, 2021

Dotze clubs d’Europa van anunciar ahir el començament de la Superliga europea. Estos són els clubs fundadors, els quals, encapçalats pel Real Madrid i Florentino Pérez, que és el primer president de la Superliga, han redactat el següent comunicat de presentació:

El comunicat

L’AC Milan, l’Arsenal FC, l’Atlètic de Madrid, el Chelsea FC, el FC Barcelona, el FC Internazionale Milà, la Juventus FC, el Liverpool FC, el Manchester City, el Manchester United, el Reial Madrid CF i el Tottenham Hotspur s’han unit com a Clubs Fundadors. Es convidarà a altres tres clubs perquè puguen unir-se abans de la temporada inaugural que començarà al més prompte possible.

De cara al futur, els Clubs Fundadors esperen mantindre converses amb la UEFA i la FIFA buscant les millors solucions per a la Superliga i per al conjunt del futbol mundial.

La creació de la nova Lliga es produeix quan la pandèmia mundial ha accelerat la inestabilitat de l’actual model econòmic del futbol europeu. Durant anys, els Clubs Fundadors han tingut com a objectiu millorar la qualitat i la intensitat de les competicions europees existents i, en particular, crear un torneig en el qual els millors clubs i jugadors puguen competir entre ells de manera més freqüent.

La pandèmia ha revelat que una visió estratègica i un enfocament comercial són necessàries per a augmentar el valor i les ajudes en benefici de la piràmide del futbol en el seu conjunt. En els últims mesos s’ha mantingut un diàleg intens amb els òrgans de govern sobre el futur format de les competicions europees. Els Clubs Fundadors creuen que les solucions proposades pels reguladors no resolen les qüestions fonamentals, que són tant la necessitat d’oferir partits de més qualitat, com obtenir recursos financers addicionals per a tothom del futbol.