ACTUALITAT  PRIMER EQUIP

La nova norma amb els gols fora de casa que afectarà a les semifinals de la Copa del Rei

Per Blanquinegres · 04 Febrer, 2022

El València s’ha classificat per a les semifinals de la Copa del Rei tres anys després. El club de la Capital del Túria coneixerà en el dia de hui al seu rival en el sorteig, el qual se celebrarà a les 15:10. Ara mateix, el València podria enfrontar-se a Rayo Vallecano, Reial Betis o Athlètic Club de Bilbao.

S’elimina el valor doble dels gols fora de casa

Cal recordar que en semifinals ja no es disputarà a partit únic. Per esta raó, la primera pilota que isca serà l’equip que jugarà en casa el primer partit. Per tant, la segona pilota serà l’equip que jugue la tornada al seu estadi. No obstant això, eixa no és la principal novetat. En el passat estiu, la UEFA anunciava que eliminava el valor doble dels gols fora de casa.

Ara mateix, si un equip vol passar en una eliminatòria, només ha de marcar més gols que el seu rival en l’apartat global dels partits. D’esta forma, si un equip guanya fora de casa, ja no tindrà el mateix valor que abans. La Copa del Rei ha seguit este mateix sistema, però hi ha inclòs una variable molt curiosa.

Una situació especial a la pròrroga

El valor doble dels gols fora de casa no es comptabilitzarà, sempre i quan passe en els noranta minuts dels partits d’anada i tornada. És a dir, que els gols marcats en una hipotètica pròrroga sí que tindrien eixe valor doble fora de casa. D’esta forma, en cas d’arribar a la pròrroga, l’equip que haja de jugar fora de casa tindrà un lleuger avantatge respecte a l’equip local, ja que un gol li ficaria pràcticament en la final.