La gran evolució del Johor des de l’arribada de Tunku Isamil

Per Pablo Marquez · 04 Març, 2021

L’arribada del príncep de Johor al València CF és qüestió de mesos. Tunku Ismail ja ha acordat tots els detalls amb Peter Lim i tindrà tot el control de l’entitat valenciana. No obstant això, el príncep Tunku destaca per ja haver dirigit un club de futbol. Tunku Ismail ha guanyat experiència esportiva en el Johor FC i ha explicat que s’ha rodejat de persones de confiança que dominen en l’àmbit futbolístic per a poder aconseguir els exits que s’ha plantejat.

TUNKU ISMAIL VA REVOLUCIONAR EL JOHOR FC

En primer lloc, cal comentar que Tunku Ismail es va convertir en el propietari del Johor FC l’any 2012. En eixe moment, el club de futbol de Johor no era molt conegut, però el príncep ha sigut capaç de transformar-lo en uns dels millors equips de la regió. Per a entendre les victòries que ha aconseguit el príncep dins del club és molt important assenyalar la figura de Martín Hugo Prest, el seu home de confiança.

En 2013 va fitxar al famós davanter espanyol, Dani Güiza, el qual va guanyar una Eurocopa amb Espanya. Gràcies als fitxatges ambiciosos que va fer Tunku Ismail, el Johor FC va aconseguir dominar el futbol en Malàisia.

HUIT ANYS PLAGATS D’EXITS

De fet, el club del príncep de Johor ha guanyat la lliga nacional set anys consecutius. Des de 2014 fins a l’any passat. Aconseguint les primeres lligues de la seua història. D’altra banda, Tunku Ismail va aconseguir continuar guanyant títols amb el seu club. Baix la direcció de Tunku, el Johor FC va guanyar dos copes de Malàisia, una Copa FA de Malàisia i quatre copes del campionat Malàisia Charity Shield.

No obstant això, el màxim trofeu que ha aconseguit guanyar el príncep de Johor va ser la Copa de l’AFC, la qual va guanyar l’any 2015. Esta copa és molt reconeguda en tot el continent asiàtic, ja que enfronta als equips de diferents països.

LA CONSTRUCCIÓ D’UN ESTADI ESPECTACULAR

Un altre aspecte que va canviar Tunku Isamil del seu equip és l’estadi. Abans de l’arribada del príncep de Johor, l’estadi era molt més menut. Gràcies a una bona inversió. El príncep de Johor va plantejar un projecte per a construir un estadi espectacular, que alberga a un total de 40.000 espectadors. A més, el seu estil futurista suposa un monument molt important per a la ciutat.

Ara mateix, quan s’especula amb la seua possible arribada al València CF, és important investigar i veure les coses que ha aconseguit Tunku Ismail en el món del futbol per a conéixer quin serà el seu paper en el club de la Capital del Túria.