Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

COVID-19  

La Comunitat Valenciana comença a emetre el certificat COVID Digital de la Unió Europea

Per Josep Prats · 07 Juny, 2021

La Comunitat Valenciana comença a emetre des d’aquest dilluns el certificat COVID Digital de la UE en les seues tres variants per a facilitar la circulació de les persones a l’entorn de la Unió Europea. El document es pot obtindre a través del portal del coronavirus, l’app GVA Salut o el portal del ciutadà, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

El certificat és una proposta de la UE per a facilitar de manera segura la lliure circulació dels ciutadans durant la pandèmia de COVID-19 a través d’un circuit ràpid que agilite els tràmits d’entrada i eixida entre els països de la Unió. Els països ja poden començar a emetre-ho i utilitzar-ho i estarà disponible en tots els Estats membres de la UE a partir de l’1 de juliol de 2021.

Així, la Comunitat valenciana és una de les autonomies que ja està preparada per a començar a emetre certificats als seus ciutadans des d’aquest dilluns.

Sobre aquest tema, la subdirectora de la direcció general de Promoció de la Salut, Blanca Navarro, ha destacat que l’equip tècnic que forma part de la Direcció General de de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient “ha fet un gran esforç per a posar a la disposició dels valencians la possibilitat d’obtindre aquests certificats de la UE vàlids en tots els països de la UE, de manera “segura i fiable, en les dues llengües cooficials de la Comunitat i en anglés, i tant de manera presencial com telemàtica en un temps rècord”.

Els certificats s’emetran de manera gratuïta en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seua targeta SIP. Podrà sol·licitar-ho a partir del portal de coronavirus, l’App GVA+ Salut o el portal del pacient. Tots ells compleixen amb els criteris de seguretat requerits per l’Agència Espanyola de Protecció de dades. A més, es contempla la possibilitat d’obtenció de certificat presencial a través de la sol·licitud de cita en les agendes de taulell del seu centre de salut.

Tipus de certificats

Existeixen tres tipus de certificat dels quals l’acreditació QR es recull de manera digital que contindrà la informació essencial i la signatura digital que li atorga validesa.

El primer és la certificat COVID Digital de vacunació que acredita que la persona ha rebut una o dues dosis d’una de les vacunes enfront de la COVID aprovades per la UE. La validesa d’aquest certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.

El segon és el certificat COVID Digital de recuperació que acredita de manera digital, en el codi QR que la persona s’ha recuperat després d’haver confirmat la seua malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Aquest certificat serà vàlid des de la finalització del període d’aïllament, dia 11 de la prova PCR positiva fins a 180 dies després.

El tercer és un certificat COVID Digital de proves que ofereix l’acreditació que la persona disposa d’un resultat negatiu d’una prova diagnòstica de COVID, que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72 hores i la validesa de la prova d’antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar-se els resultats de les proves d’antígens, no és vàlida qualsevol tipus de prova, sinó que ha d’haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

En viatjar, el titular del Certificat COVID Digital de la UE deu, en principi, quedar exempt de les restriccions a la lliure circulació. Així, els Estats membres hauran d’abstindre’s d’imposar restriccions addicionals de viatge a les persones titulars d’un Certificat COVID Digital de la UE, llevat que aquestes restriccions siguen necessàries i proporcionades per a salvaguardar la salut pública. En qualsevol cas, és important que totes les persones se cercioren dels requisits que cada país té per a viatjar.