Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Es compleixen dos anys de la Copa del Centenari

Per Pablo Marquez · 25 Maig, 2021

Hui es compleixen dos anys de la copa del centenari. Tal dia com hui en 2019, Sevilla estava plena de valencianistes. El València CF havia arribat a una final de Copa onze anys després i s’enfrontava a un Barça que acabava de caure de forma estrepitosa davant el Liverpool en les semifinals de Champions League.

El partit va començar i en la primera part el València ja guanyava per 2-0. Els gols de Gameiro i Rodrigo varen desencadenar la passió a les grades del Benito Villamarín i en tots els llocs on hi havia un valencianista. Finalment, el València va aconseguir la copa i València va ser una festa.

Peter Lim va dinamitar un projecte que funcionava

En eixe moment, encara no ho sabia ningú, però la consecució de la Copa del Rei va ser el principi del fi per al València CF. El màxim accionista del club, Peter Lim, no estava d’acord amb la forma de treballar de Marcelino García Toral i de Mateu Alemany. Per este motiu, l’empresari singapurés va prendre la decisió d’acomiadar-los.

El projecte de Marcelino i Mateu Alemany

El València tenia un projecte molt competitiu. Amb Marcelino i Alemany, el club s’havia classificat dos vegades consecutives per a la Champions League. A més del títol de la copa, el primer títol de l’era Meriton i el primer des de feia ja onze anys. La Copa del Rei va ser molt especial, perquè era l’any del centenari i eixe grup de jugadors es mereixia un títol amb el club.

A més, l’afició estava molt vinculada amb este equip i el seu entrenador. Per este motiu, Sevilla va ser una festa del valencianisme. Allà on s’anava, sempre hi havia una camiseta del València. Eixe dia, l’afició del club de la Capital del Túria va començar a guanyar el partit pel matí. Ja no queda quasi res de l’essència d’eixa copa i ara tot açò sembla, però el València tornarà a alçar-se per a lluitar pels objectius que li corresponen per la seua història.