ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València es pronuncia sobre la Superliga

Per Alex Alfaro · 21 Desembre, 2023

El Tribunal Europeu ha donat llum verda a la creació de la Superliga en considerar que les regles FIFA i UEFA sobre l’aprovació prèvia de competicions de clubs són contràries al dret europeu.

Aquesta ha sigut la sentència del Tribunal de Justícia Europeu, en la qual considera que les normes d’UEFA i FIFA són contràries al dret a la competència i suposen un abús de poder.

I prossegueix: “Això es deu al fet que les facultats de la FIFA i de la UEFA no estan subjectes a cap criteri que garantisca el seu caràcter transparent, objectiu, no discriminatori i proporcionat. Així mateix, les normes que atribueixen a la FIFA i a la UEFA un control exclusiu sobre l’explotació comercial dels drets derivats d’aquestes competicions poden restringir la competència”

La resposta del València

El València ha contestat i ha citat un tuit de LaLiga on dona el seu punt de vista. Segons la competició de Tebas, el TJUE ha afirmat que “una competició com la del projecte de la Superliga no hauria de ser necessariament autoritzada. El club de Mestalla ha contestat amb “EarnItOnThePitch” (Guanyeu-lo a la gespa)