CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRY-VCF: Drama defensiu davant el Crystal Palace (3-1)

Per Blanquinegres · 06 Agost, 2016

No hi manera. Les proves s’esgoten i el València CF no troba ciments sòlids amb els que construir una idea de joc que garantisca una temporada tranquil·la en Mestalla. Esta vesprada davant un equip de mitja taula de Premier League supera als de Pako Ayestarán per tres gols a zero, aprofitant-se de les continues errades defensives.

L’inici del partit convidava a esperar un València bo des d’el minut zero. El tècnic blanquinegre confiava la titularitat del centre del camp per a un trio que mentres han coincidit han donat els millors minuts de futbol del VCF de pretemporada. Soler-Medrán-Enzo arrancaven de bona manera donant un bon aire al futbol ofensiu dels de Mestalla. Però qui si va saber traure profit al seu futbol van ser els locals. Al minut 9 de joc Wickham superava sense problemes a Orban, qui relliscava, i obria el marcador. El VCF en menys de 10 minuts es destrossava el plantejament del partit, tot i el bon inici d’homes com Medrán, Fede, Soler, Enzo i Alcácer. Fins i tot abans del primer gols del Crystal Palace, el davanter de Torrent va disposar d’un oportunitat clamorosa desbaratada.

Amb el marcador en contra, el conjunt valencianista mostrava dos cares totalment antagòniques. El VCF atacador era prou més resolutiu i mostrava millors conceptes que el VCF defensiu. La parella de la primera part, la formada per Santos i Orban provocaven una i altra volta la por que s’impregnava cap a la resta de companys. Així al 35 del primer acte, Cancelo tombava dins l’àrea a un jugador local per a que, de nou, Wickham fera el segon gol, aprofitant el rebuig de la parada de Ryan al penal assenyalat.

El 2-0 deixava patent les dificultats d’este VCF per tancar la porta als gols contraris. Dels 5 partits disputats, els de Mestalla no han sabut deixar la porteria a zero. Un mal endèmic transferit de la temporada passada, quan es signa una ratxa negativa de 22 partits encaixant gol.

Ja a la represa, Ayestarán donava pas a la segona unitat valencianista. Sorpreses positives amb els debuts de Nani i Montoya com a valencianistes i el regrés de Dani Parejo al camp per tal d’ajudar. Amb el pes del 2 a 0 el VCF tractà de reduir diferències amb bones maneres als homes d’atac. Bona pressió i bona velocitat de transició però el gol estava car al Selhurst Park on jugava el conjunt valencianista. Les errades defensives continuaven costant cares. Un penal més al 69, obra de Jedinak suposava el 3 a 0. Esta volta Ryan tot i esbrinar el costat era incapaç d’arribar a desviar al llançament.

Al tram final de l’encontre Eugeni, jugador del Mestalla, feia el de l’honor amb un xut fort dins de l’àrea que servia només per maquillar el resultat. Les emergències continent sen màximes. Les proves són cada volta menys i l’inici de la temporada oficial ja es troba a dos setmanes. El grup valencianista tanca la seua experiència a Anglaterra amb un bagatge d’un empat i una derrota preocupant.