CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 4-0 GRA: Negredo guia el camí cap als quarts de final

Per Pere Alapont · 06 Gener, 2016

El València Club de Futbol ha agranat al Granada per 4 gols a 0 i ja està virtualment als quarts de final de la Copa del Rei. El hat-trick d’Álvaro Negredo i una diana del ressuscitat Rodrigo Moreno han borrat del mapa qualsevol oportunitat dels andalusos per a estar en la següent ronda copera.

Amb un aspecte desolador a les grades degut a l’horari del partit ha arrancat el futbol a Mestalla. En dos minuts, el València ja ha tingut dos aproximacions clares a la porteria dels granadins. I és que la tripleta de dalt –Negredo, Rodrigo, Mina- la firmarien tants equips…

Només han hagut de transcórrer 7 minuts perquè Negredo es refera de l’oportunitat errada diumenge passat. El vallecà ha furtat un baló prop de l’àrea rival i sense tremolar-li el pols ha batut a Kelava. El davanter ha somrigut i Mestalla també ho ha fet de forma còmplice. Poc després ha estat a punt de repetir, però no ha sigut capaç de controlar del tot bé la pilota.

Els de Gary Neville han seguit tractant d’ampliar distàncies, i els defensors andalusos han posat les coses prou fàcils, tot i que les arribades dels blanquinegres arribaven molt de volta en quan. Álvaro Negredo ha seguit molt participatiu, sent el més destacat de l’equip amb desmarcades, assistències i un possible penal sobre ell que no s’ha xiulat.

Als 25 minuts, una errada de Vezo i Orban ha estat a punt de provocar el gol de l’empat, però el xut de Peñaranda ha eixit fregant el pal dret de la porteria defensada hui per Ryan. Rodrigo ha pogut posar el 2 a 0 a la mitja hora després d’una gran assistència de Dani Parejo, però ha errat en el dispar. Als 34 minuts, però, ha aplegat per fi el segon. Mina es desmarca bé, es queda sol davant el porter i cedeix el baló a Rodrigo Moreno perquè marque a plaer.

Ryan ha hagut d’estirar-se poc abans del descans després d’una excel•lent acció del saguntí del Granada Rochina, i Parejo ha tingut una bona oportunitat per a posar el tercer segons abans que Gil Manzano enviara els jugadors a vestidors.

Abans d’iniciar-se el segon temps, el tècnic valencianista ha donat entrada a Pablo Piatti pel capità Parejo. Als 3 minuts, el València ja ha tingut una ocasió claríssima per a anotar-se un més mitjançant Rodrigo Moreno, però el seu xut ha impactat en el peu del porter rival quasi involuntàriament.

Els locals han seguit sense demostrar molta superioritat i han estat a punt de pagar-ho als 55 minuts, quan el porter australià del València ha tornat a lluir-se per a evitar que Babin retallara diferències. I uns minuts després, Santi Mina ha provocat un penal que Negredo s’ha encarregat de transformar enganyant totalment al porter i posant el tercer al lluminós. Immediatament, Zahibo ha botat per Enzo Pérez.

A falta de 16 minuts, els de Mestalla han esgotat els canvis. S’ha retirat Rodrigo Moreno, que ha tornat molt enxufat després de la lesió, i ha entrat De Paul. Al minut 81, Negredo ha provocat un nou penal que ha transformat altra volta  sense cap nerviosisme. Una tripleta que no podia arribar-li en millor moment.

El cinqué  havera pogut arribar en qualsevol moment, però el partit i l’eliminatòria de huitens s’ha tancat amb un 4 a 0 final.