+  CRÒNIQUES

CRÒNICA BAR 1-3 VCF: Remuntada per a calmar les aigües

Per Pere Alapont · 02 Desembre, 2015

El Valencia ha vençut a Barakaldo per 1 gol a 3 i ha deixat sentenciada una eliminatòria que se li havia posat costera amunt amb el gol inicial dels biscaïns.

El partit ha començat amb un Barakaldo prou més intens i l’equip basc ha anat menjant-li terreny a poc a poc als de Voro. Rafa Mir, que hui ha tornat a ser titular, ha vist una groga matinera després de cometre una errada de novat a l’impedir una treta de falta i , uns segons més tard, els locals feien el primer gol de la nit en una treta de cantó. Era el minut 15 i el València mostrava la fluixa imatge a la que ens ha tingut acostumats durant esta temporada.

Però contra tot pronòstic, els blanquinegres han aconseguit empatar l’encontre en la següent jugada. Cancelo s’ha llaurat una jugada individual per banda dreta i ha enviat el baló al fons de la xarxa pel pal curt. A partir d’ahí, el partit s’ha disputat en terra de ningú, i s’ha combinat alguna arribada aïllada dels visitants amb jugades més perilloses dels biscaïns, els quals han tingut dos ocasions al fil del descans per a haver pogut posar-se per damunt al lluminós.

A l’inici de la represa, Voro ha donat entrada a Paco Alcácer per Rafa Mir i al quart d’hora, després de 15 minuts sense cap acció destacable, Gayà ha botat substituint a Bakkali. El Barakaldo era qui s’aproximava amb més perill i ha sumat diverses tretes de cantó durant el primer tram del segon temps, però ha sigut el València, mitjançant els dos jugadors que havien entrat a l’herba, qui ha donat la volta al marcador al minut 66. Alcácer ha creuat un baló dins l’àrea i Gayà ha enviat perfectament la pilota a la porta.

Els valencians s’han mostrat més còmodes damunt del terreny de joc després d’eixe gol i Cancelo ha estat a punt de fer un golàs a causa d’una greu errada del porter dels bascos, al qual se li ha escorregut de les mans el baló. A falta de 15 minuts, Voro ha esgotat els canvis donant entrada a Enzo per Mina. Al 83, els locals han tingut la seua més clara en un baló de falta penjat que la defensa valencianista ha hagut de rebutjar a córner.

Ja quasi sobre el temps afegit, Enzo Pérez ha provocat un penal que ha acabat amb expulsió del porter local i Parejo ha posat la puntilla amb l’1 a 3 amb què s’ha arribat al final.