La millor informació del ValènciaCF en valencià

Restaurada la bandera original del Valencia FC de 1924
,

Restaurada la bandera original del Valencia FC de 1924

Dissabte hi haurà jornada de portes obertes des de les 11:00 fins a les 18:00 hores a la llotja VIP de Mestalla
COMPARTIR
330-120

La primera bandera oficial del Club de 1924 s’ha convertit en una de les “joies” del renovat Mestalla Forever Tour amb motiu del Centenari, després de ser restaurada per la Universitat Politècnica de València, i que a partir d’ara va a ocupar un lloc privilegiat en la Llotja VIP de Mestalla al costat de l’acta fundacional del Llibre d’Actes de 1919.

Esta nova fita emmarcada en la temporada del Centenari tindrà continuïtat dissabte que ve 15 de desembre amb una jornada de portes obertes per a tots els aficionats valencianistes que, de les 11 a les 18 hores, podran acudir a la Llotja VIP de Mestalla a vore la bandera original al costat del Llibre d’Actes de 1919, a més dels trofeus del Club.

Com a homenatge a esta bandera, el València CF va a crear una nova que tinga el simbolisme de l’anterior de cara al futur, reproduint les característiques de l’original i que passarà a presidir els actes solemnes institucionals no solament de l’any del Centenari, sinó que perdure en el temps.

La bandera original, dissenyada cinc anys després de la fundació del Club, es va adoptar com a símbol en els actes oficials i, després d’un procés de huit mesos de restauració, ja forma part del tour. En una cara de la bandera està l’escut de l’equip, en l’altra la Senyera. La restauració ha sigut un procés molt laboriós, com va explicar Sofia Vicente, responsable del Departament de Restauració Tèxtil de la UPV: “Per a nosaltres va ser un repte perquè el seu estat de conservació era per a posar-se a plorar. No és una peça per a passejar-la, sinó que forma part de la història del Club i així ha d’entendre’s, cal tindre en compte que és dels anys 20”.

El Valencia CF, al costat del Departament de Patrimoni de la Fundació VCF, tenen entre els seus objectius mantenir, conservar i restaurar el llegat d’un Club quasi centenari, com és el cas de la bandera original de 1924. Pablo Mantilla, Director General de la Fundació, va assenyalar en l’acte que “hem de posar en valor el nostre patrimoni perquè perdure en el temps i este és un exemple”. Al costat de la bandera també s’ha restaurat el masteler, i en el renovat Mestalla Forever Tour hi ha altres peces úniques, com camisetes de futbolistes destacats, una selecció de fotografies amb les quals es veu l’evolució de l’actual estadi de Mestalla, una recreació del vestuari de l’època de Pasieguito… No t’ho pots perdre!

Fernando Giner, president de l’Associació de Futbolistes, es va mostrar molt satisfet per la restauració: “No és una simple bandera, és el símbol del valencianisme de fa 95 anys. Quan va aparèixer en l’Associació estava en molt mal estat, vore-la així ara em produeix una gran felicitat”.