+  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

VCF-R. Madrid: Un punt de casta per donar la benvinguda al 2016 (2-2)

Per Blanquinegres · 03 Gener, 2016

Mestalla tornava a estrenar any nou davant un rival de l’envergadura del Reial Madrid. Tirant de memòria, el partit tenia molt poc al que l’any passat es vivia al coliseu blanquinegre. El VCF clavat en un crisis que no pot llevar-se de damunt i per tant amb els objectiu lluny de la temporada. El visitant tampoc estava per a presumir.

Per a este primer partit del 2016, Gary Neville travessava per un esquema més clàssic, com és el 4-3-3, així oblidava el 3-5-2 amb el que tancava l’any a El Madrigal. Amb la pilota rodant sobre el verd de Mestalla, les graderies plenes recordaven la figura d’un heroi per al valencianisme. Rafa Benítez que xafava Mestalla per primera volta com a tècnic rival rebia un homenatge a l’alçada de la figura que Rafa va crear a la Capital del Túria.

Amb Mestalla clavada de ple en el partit el VCF oferia bones sensacions per tal de competir, de tu a tu, al llarg dels 90 minuts de partit. Eixa harmonia va vore’s truncada quan, fruit d’una horrorós rebuig d’Abdennour, Benzema avançava als blancs al marcador quan es superava el primer quart de partit. La calma del gol madridista va donar-li més protagonisme al VCF que arribats al 30 de la primera part prop va estar d’aprofitar-ho per tal de tornar a posar la igualada al lluminós del cap de Cancelo.

Amb el temps de la primera part esgotant-se, els de Neville trobaven una i altra volta facilitats amb les qual poder fer mal als madrilenys. Mestalla, malgrat anar per baix de l’electrònic tenia motius per a continuar fent força. Eixa força va trobar el seu premi. André Gomes tornava a clavar-se com un coet sobre l’àrea blanca i Pepe l’única forma que va trobar per frenar-lo va ser tombant-lo. El defensa portuguès cometia penal sobre el mag 21 blanquinegre i Sánchez Martínez senyalava el punt fatídic amb el 45 asomant. El Capità, Dani Parejo agafava les responsabilitats i feia tornar la igualada al marcador, Mestalla de pas entrava en èxtasis per enviar les millors sensacions per als 11 blanquinegres que marxaven cap als vestidors amb l’1-1 regnant al marcador de Mestalla.

L’empat mantenia oberta qualsevol situació i la segona part es presentava trepidant per a buscar la campanada, precisament en el primer partit del 2016 a Mestalla. Sense cap canvi en els dos bàndols, la pilota començava a rodar i la dinàmica de la primera part s’obria i es quedava un partit entretingut en les dos àrees. A banda de les arribades del VCF, fruit del cansament, el Madrid veia amb facilitat la creació de joc i perill en les immediacions blanquinegres.

Eixe partit canviava quan al 70 el VCF rebia un nou colp d’efecte al partit. Kovacic veia la roja directa per una entrada molt, molt perillosa sobre Joao Cancelo que eixia veloçment davant una errada del conjunt blanc. Esta expulsió s’afegia al penal assenyalat en la primera part, un fet insòlit en els anteriors precedents dels València- Madrid.

Gary Neville que pareixia satisfet amb el rendiment sobre el camp va allargar els canvis fins arribar al 80 del partit. A falta de 10, el tècnic del VCF es llançava a pels 3 punts davant un Madrid amb ú menys i elegia a Rodrigo Moreno per acompanyar a Paco Alcácer en la tasca de fer el gol. L’ambició de Neville es va vore contraprogramat amb un superb gol del gal·lès, Bale de cap, creuant la pilota al pal dret de Jaume que la feia impossible per al Gat d’Almenara. El Madrid tornava a avançar-se a falta de 9 per a la fi (1-2 | 81′). El VCF, ferit en orgull contra replicava i com si d’una partida de truc es tractarà, Paco Alcácer feia el retruc i tornava a fer el gol de la igualada, només un minut més tard.

El VCF trobava el premi sent constant i davant això, Gary Neville tornava a demostrar una cosa, que els 3 punts, tal i como estava el partit, no es podien marxar de Mestalla. Negredo entrava al camp per rematar la nit i molt prop va estar quan en el temps de descompte, Alcácer li deixava una pilota davant Keylor Navas per fer cremar Mestalla i tot el valencianisme i crear altre foc al si del Bernabéu, però el vallecà no va trobar la sort i el xut davant el porter “tico-tico” eixia rebutjat cap als peus d’André Gomes qui no va poder connectar un bon xut. Eixa jugada va anar precedida d’una contra letal marca Reial Madrid i Bale es plantava dins l’àrea blanquinegra per fer l’última del partit, però el xut del gal·lès es marxava alt i finalment la cosa quedava en taules i repartiment de punts en este primer partit del 2016.