Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Hugo Guillamón:

Joan Marc García , 17/07/2024

Hugo Guillamón: "Juguem de memòria i continuem coneixent-nos"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  Sin categoría  

Pot el València aspirar a més que la permanència? Així està la lluita per Europa

Per Joan Marc García · 19 Gener, 2024

Tot i l’eliminació a Copa del Rei el passat dimecres front el Celta a Mestalla, el València travessa el millor moment de forma a la temporada, amb tres victòries seguides a LaLiga, dos lluny de Mestalla.

Des de principi de temporada, s’ha preguntat a Rubén Baraja quin és l’objectiu del València per a aquesta temporada. Pregunta a la que el Pipo sempre ha respost indicant que el València no pensa a llarg termini, sino en el pròxim partit.

Venint de la temporada passada, on es va patir fins l’última jornada de competició, on el València va tancar la permanència, i amb una plantilla plena de futbolistes joves, el cert és que l’objectiu del club de Mestalla era clar a principi de temporada: la permanència. La pròpia presidenta del club, Lay Hoon, així ho va reconèixer públicament.

No obstant, i una vegada ha començat la segona volta de competició, el València es troba ja a 14 punts del descens. Després de 20 jornades, la permanència sembla molt encaminada i només una segona volta desastrosa podria fer que el conjunt de Mestalla baixe a Segona Divisió.

Ara, amb els llocs europeus a tan sols dos punts, l’afició comença a pensar amb la possibilitat que el seu equip puga arribar a la setena plaça, que donaria accés a la UEFA Conference League.

Betis i Reial Societat, els rivals a batre per entrar en Europa

La quinta del “Pipo” segueix creixent amb el pas de les setmanes i jornades. Baraja ha “tocat la tecla” amb una base de jugadors formats a Paterna, com son Mosquera, Gayà, Javi Guerra o Diego López, i futbolistes joves com Mamardashvili, Pepelu o Thierry.

El conjunt de Mestalla està en el seu millor moment de forma a LaLiga, on ha aconseguit complir amb un assumpte pendient per a Baraja: encadenar dos victòries seguides lluny de Mestalla, a Vallecas front el Rayo, i al Nou Mirandilla front el Cadis.

El València és octau a la classificació amb 29 punts, a 2 punts del sèptim classificat i a 3 del sext, el Betis i la Reial Societat, respectivament. Per tant, sembla que si vol jugar a Europa la pròxima temporada, el València tindrà que lluitar, sobretot, amb aquestos dos equips per ocupar les places que donen accés a les competicions europees.

El Valencia haurà de fer front a un repte significatiu, ja que tant el Betis com la Reial Societat compten amb plantilles considerablement més competitives i sobretot, amb molta més experiència. Tot i que el conjunt ‘che’ ha mostrat un rendiment encomiable, la tasca serà dura davant de dos equips amb, teòricament, millors plantilles.

Una avantatge estratègica per al Valencia podria ser el desgast físic que enfrontaran els seus rivals en altres competicions. El Betis haurà de lluitar amb eliminatòries de la UEFA Conference League, mentre que la Real Sociedad s’enfrontarà al PSG en Champions i al Crlta de Vigo a la Copa del Rei. Aquest factor podria influir en el rendiment d’ambdós equips a La Lliga, brindant al Valencia una oportunitat addicional d’aconseguir els seus objectius europeus, ja que el conjunt del Pipo sols jugarà partits de lliga fins a final de temporada.

Tot i que la permanència segueix sent la prioritat, l’afició no pot evitar il·lusionar-se amb la possibilitat d’un retorn a les competicions europees, que no xafa des de que jugara la Champions en la temporada 2020/2021. La dinàmica actual ha donat vida al valencianisme, i si mantenen aquest ritme, podrien estar en la disputa d’aconseguir una classificació europea, sense deixar de tenir en compte que no és l’objectiu principal.