+  ACADÈMIA GLOVAL  

Ferhat Cogalan, la primera perla que va ser seduida per a jugar a l’Acadèmia GloVal

Per Blanquinegres · 29 Desembre, 2014

El jugador de l’infantil B d’origen turc, va ser la primera gran travessa del manager general de l’Acadèmia.
Ferhat Cogalan, jugador de l’infantil B del València, ha causat una gran impressió entre el públic menys entès en futbol base. Este migcampista amb molt de futbol als seus peus i d’origen turc ha quallat un gran cap de setmana al torneig de la Liga Promises disputat a Arona. Precisament, ahir va erigir-se com el líder del equip per acabar de dur-se el trofeu de campions amb dos autèntics gols, dels 3 que va fer l’infantil B blanquinegre davant l’Atlètic de Madrid.

La història d’este jovenet de 12 anys dins del futbol és prou llarg tot i la seua curta edat. Equips com PSG, Mònaco o FC Barcelona lluitaren en el seu dia per incorporar-lo als seus combinats d’infantils. De fet, fa quelcom més d’un any, tots els conjunts esmentats, van poder gaudir d’este prodigi del futbol durant unes setmanes, a l’igual que el València, a les sessions de proves.

Precisament el conjunt blanquinegre va ser qui més força va fer per seduir al jugador i a la seua família. Paterna en aquell moment es trobava en època de canvis, per tant l’home que va portar l’assumpte en primera persona va ser Francisco Joaquín Pérez Rufete, la seua primera gran tasca com a Manager General de la pedrera valencianista. El que en aquell moment era, únicament, el responsable de l’Acadèmia GloVal, va estar pendent del centre campista durant tota la setmana que este va estar entrenant a prova, acompanyant i seguint al jugador al mateix verd per vore el seu creixement i possible incorporació a l’equip. Eixa atenció tan propera, va ser la que va decantar la balança de la decisió a favor del conjunt de Mestalla. Una travessa, que durant tot el cap de setmana, a ulls de tots els espectador que han pogut seguir el torneig hauran pogut donar bona prova del treball que es ve fent a la factoria de joves talents del València CF a Paterna.

Podem dir, que el cas de Ferhat era molt especial i important per a tota la cúpula que treballa a Paterna. Guanyar la partida a equips més poderosos econòmicament, i fer canviar la tendència de fuga de talents a seduir el futur del futbol, va fer vore el canvi de gestió i treball a la Ciutat Esportiva de Paterna, i Rufete, va ser una part molt important per implicar i clavar de ple al xiquet dins de la nova Acadèmia GloVal.