+  ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

FCB-VCF: Una Copa amb influències del 2008

Per Blanquinegres · 29 Gener, 2016

El camí del València CF dins la Copa del S. M. El Rei deixa de ser plaent i tranquil una volta s’han designat els rival per a les semifinals de la competició, coneguda com la del K.O. El Futbol Club Barcelona serà un rival difícil i complicat al qual superar en 180 minuts de l’eliminatòria. La sort no ha volgut que els de Mestalla continuaran amb les facilitats. Cert és que arribats a este moment eixa sort ja no és un avantatge per cap equip present a les ‘semis’ de la Copa.

En esta temporada 2015-2016, la Copa esta servint per tal de reflotar els ànims d’una afició que de forma injusta ha anat sumant decepcions darrere decepcions des de l’inici de l’estiu i que ara fan que l’equip vaja deambulant per la taula classificatòria molt lluny d’abastar els objectius marcats i amb un ull posat a no entrar en el perillós joc del descens.

Fent una barreja de tots els ingredients de la temporada i vist el sorteig de Copa, curiosament trobem un paral·lelisme molt curiós amb l’any on el València CF va sumar el seu últim títol a les vitrines de l’entitat, la Copa del 2008. Dins d’este maremàgnum de temporada trobem com aquell VCF de fa ja 8 anys també va caure de forma estrepitosa a la Lliga de Campions amb una debacle davant el conjunt noruec del Rosenborg, mateixa participació enguany de l’equip blanquinegre a la màxima competició europea. D’aquella temporada, Quique Sánchez Flores va començar la temporada però no la va acabar. Ronald Koeman va ser el seu substitut. Nuno per Gary després de no saber portar a l’equip cap als èxits. Un dels últims detalls són les sancions internes que David Albelda, Santiago Cañizares i Miguel Angel Angulo van patir amb el tècnic holandés al capdavant de l’equip. Amb Nuno com entrenador del VCF, Álvaro Negredo i Rodrigo de Paul van deixar de comptar per a les convocatòries tot i que s’entrenaven amb aparent normalitat junt a la resta de grup.

Estes semblances arriben ara amb l’eliminatòria copera entre els conjunt blaugrana i el blanquinegre. Un Barça totalment favorit, com a la ‘semi’ del 2008 en la que el VCF va desfer-se del conjunt, dels d’aleshores, Frank Rijkaard, amb un superb gol de Rubén ‘el Pipo’ Baraja al partit de tornada celebrat al coliseu de l’Avinguda de Suècia, Mestalla, el dia després de la festa major a la Ciutat del Túria, les Falles.

(Imatges: RTVV/YouTube)

Res de l’explicat anteriorment pot ser que torne a repetir-se, perquè al futbol res hi ha escrit però a falta de motius per tal de tornar a imaginar al VCF i la seua afició a una Final no han de faltar i estos poden servir ben bé per tal de superar a 180 minuts al millor equip de món.