ACTUALITAT  CRÒNIQUES

El València s’emporta un triomf vital davant l’Elx

Per Jorge Olmos · 30 Gener, 2021

El València CF es va emportar la victòria per 1-0 en l’important duel davant l’Elx i s’allunya de la zona de descens gràcies al gol de Wass. Els homes de Gracia van perdonar durant tot el partit -penal inclòs- i van acabar demanant l’hora.

El València, sabedor de la situació, del que és jugava en aquest partit i després del ridícul davant el Sevilla, va eixir amb la intensitat necessària per a governar el joc i portar la iniciativa. Amb una bona pressió amb bloc alt, els homes de Javi Gracia ben prompte van tindre la primera ocasió clara del partit quan Wass va driblar Edgar Badía i, amb tot a favor, va estavellar el seu tir al defensa il·licità.

Però el danés no es va donar per vençut i després d’una gran jugada de Guedes per banda esquerra va rematar de cap el centre del portugués i va batre a Edgar fent el primer de la vesprada. El València havia entrat bé al partit i s’havia avançat al marcador. Allò que tant li està costant fer aquesta temporada.

El partit es posava de cara, encara més quan Barragán va cometre penal per agafar a Manu Vallejo. Però açò és el València CF i no valen els partits tranquils. Edgar Badía es va imposar a Carlos Soler i va parar el penal del 8 valencianista. Després del penal, Mojica va enganxar una volea llunyana que va obligar a volar a Jaume per a evitar l’empat.

Així es va aplegar al descans del partit amb la sensació que la renta era curta per al mostrat a la gespa. I després del pas pels vestidors, més del mateix. La segona part va arrancar amb una jugada ‘maradoniana’ de Carlos Soler que va conduir, va driblar i va retallar, però el seu tir el va rebutjar la defensa il·licitana a córner. Perdonava el València…

I amb el pas dels minuts, l’Elx es veia dins del partit i anava creixent i creient en les opcions de puntuar. Tete Morente va exigir a Paulista, que va fer una gran salvada bloquejant el tir del davanter en última instància. I el València seguia sense sentenciar. Carlos Soler, que no va tindre el seu dia, va veure com el seu rebuig va eixir fregant el pal. Increïble el nombre d’ocasions perdonades pels homes de Gracia.

El València va deixar amb vida l’Elx i les aproximacions dels il·licitans foren més freqüents com més s’aprovava el final, inclinant el camp cap a la porta de Jaume, portant perill i provocant córners. Fins a 9 en portaven els homes d’Almirón al minut 80, encara que aquesta insistència no es traduïa en ocasions clares.

Finalment, el València va poder resistir l’empenta de l’Elx i va aconseguir la victòria en un partit que hagué de sentenciar molt abans i en el qual va acabar demanant l’hora.