El València accelera i resol en la segona part

Per Jorge Olmos · 20 Juliol, 2022

El València es va imposar al St. Gallen per 0-2 en un partit que va tindre dos parts molt diferents. La primera, amb la unitat ‘B’ sobre el terreny que va mostrar carències evidents i la segona, amb els més habituals, que van xafar el accelerador i van sentenciar el partit amb gols de Koba i de Guedes.

Va ser torn per a la unitat “B”. Els menys habituals tenien la seua oportunitat de demostrar que poden guanyar-se un lloc a l’equip en aquest segon partit de pretemporada. Enfront, un Saint Gallen més rodat que ja ha començat la seua competició domèstica. La calor va donar treva per al partit, la pluja va fer acte de presència a penes començat el partit i els jugadors ho van agraïr.

Prompte va tindre la primera l’equip de Gattuso després d’una gran cavalcada de Jesús Vázquez que es va desfer de tres rivals i va habilitar a Koba, que va perdonar el primer de la vesprada. El ritme del partit era alt i els jugadors del Saint Gallen es desplegaven amb molta intensitat empentats per una afició que omplia el Sportanlage Buechenwald de Gossau.

Responia el Saint Gallen sobre la gespa amb una acció per banda esquerra en la qual Foulquier va defensar mal i Cillessen no va ser capaç de blocar el baló, deixant el rebot en l’àrea xicoteta i donant opció a Latte Lath, que va enviar fora un gol cantat. Les forces s’igualaven i el joc es travava, amb un Saint Gallen intens que guanyava metres.

Lato va tindre un bon remat des de la frontal que va eixir desviat i minuts després els locals van tindre la més clara del partit quan el tir de Jacovic rebotava al travesser amb un Cillessen vençut. Els dos equips van tindre més ganes que encert durant tota la primera part i es va aplegar 0-0 al final d’una primera part típica de pretemporada, on la unitat ‘B’ va mostrar les carències que té.

Unitat ‘A’ en acció

Després del pas pels vestidors, Gattuso va donar entrada a Mosquera, Paulista i Marcos André en lloc de DiakhabyCömert i Maxi. L’equip va augmentar el ritme i a punt va estar Yellu de marcar des de la frontal de l’àrea. Gattuso volia més i van anar entrant els futbolistes més habituals. Guedes Guillamón  van ser els següents i el gol no va tardar en arribar. Koba va engaltar un tir des de la frontal que es va colar per l’escaire. Un autèntic golàs.

Per la seua banda, el St. Gallen també tingué les seues. Mosquera va fallar en la circulació de baló i Akolo va fallar llançar alt el mà a mà amb Cillessen i minuts després, l’holandés va evitar l’empat amb una bona parada. Mentrestant, els canvis continuaven succeint-se i al minut 60 Gattuso havia renovat l’equip sencer.

Amb la unitat ‘A’ al complet, el València va agafar el comandament del partit i Marcos André va perdonar el segon al minut 65. Les aproximacions se succeïen i tan sols la falta de claredat en els últims metres evitava el segon del València. Guedes va tindre una contra que va rebutjar la defensa suïssa i Yunus va tindre una passada de la mort que no va fer amb precisió. El nord-americà té moltes condicions i si algun dia comença a decidir bé serà un jugador important.

Als minuts finals, Guedes va caçar un contraatac, es va plantar sòl davant del porter i va definir creuat per a fer el segon i sentenciar el partit. Finalment, victòria del València per 2-0 en el segon partit de pretemporada amb dos gols en la segona part.