ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El Consell vota sobre la nova llei de l’esport i la creació de la Superlliga

Per Pablo Marquez · 25 Octubre, 2022

Esta vesprada s’ha votat en el Consell dels diputats la nova proposta de la llei de l’esport. Esta proposta que suportaven el PP i el PSOE ha provocat molts problemes entre els clubs espanyols. El Madrid i el Barça eren els principals beneficiats. Per esta raó, la Lliga i la resta de clubs es plantegen la possibilitat d’una vaga.

La votació ja ha finalitzat. Segons ha informat el periodista Isaac Fouto, les propostes plantejades pel PSOE han convençut a la lliga. El punt que més preocupava era l’explotació dels drets comercials. Cal recordar que 38 dels 42 clubs havien acceptat l’acord de la lliga amb CVC. Si es perdria això, la majoria dels clubs haurien presentat unes pèrdues molt preocupants.

La vaga

En principi, com este punt ha sigut acordat, la possibilitat de vaga ha perdut força. No obstant això, els clubs espanyols es reuniran el pròxim dijous per a prendre una decisió sobre parar la competició. La idea de la Lliga i els clubs afectats era començar la vaga el cap de setmana del 5 i 6 de novembre.

La Superlliga

D’altra banda, un punt que també preocupa als clubs és la Superlliga. En este punt, el Govern sí que permet la creació d’esta competició que només suporten Reial Madrid i FC Barcelona. D’altra banda, ara mateix eixa Superlliga pareix més una utopia, perquè els equips anglesos no l’han acceptat.