+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 1-1 LPA: Ni contra els suplents del Las Palmas

Per Pere Alapont · 21 Gener, 2016

La fortuna en Copa també s’ha acabat. València i Las Palmas han empatat a 1 en Mestalla i el pas a les semifinals està ara més complicat del que s’esperava.

Molt prompte han disposat els locals d’una gran oportunitat de gol. Als 5 minuts, Alcácer deuria d’haver fet el primer en un mà a mà amb Raúl Lizoaín que ha errat contra tot pronòstic. El València era superior en els primers compassos i els canaris patien a l’hora de traure la pilota.

Danilo ha rebut la primera groga del partit en tombar a un home del Las Palmas que s’enfilava cap a la porta que hui ha tornat a defendre Ryan. Els visitants s’han vist obligats a retirar al lesionat Vicente Gómez pocs minuts després i Roque Mesa ha entrat en substitució seua.

A la mitja hora, Rodrigo ha estat a punt d’enviar-la amb el cap dins de la porteria, però el porter rival ho ha evitat amb la punta dels dits. I quan no ix res, passen coses com la que ha passat. A 7 minuts per al descans, la Unión, que no s’havia aproximat en tot l’encontre, ha penjat un baló a l’àrea en un llançament de falta llunyà i Zahibo se l’ha ficat en pròpia porta. L’ambient de Mestalla s’ha gelat encara més i quasi sense temps de reacció s’ha arribat al descans.

Els de Neville no han sigut capaços de reaccionar en la represa i l’equip no mostrava cap símptoma de perill en atac. Als 60 minuts, quan De Paul i Cancelo es preparaven per a botar i canviar la dinàmica, Alcácer s’ha tret un dispar des de la frontal i ha afusellat a Lizoaín posant l’empat al marcador. De Paul ha sigut l’home que ha entrat finalment per Piatti escassos segons després.

L’equip ha reaccionat i ha començat a recuperar balons de nou i a arribar amb més perillositat. Rodrigo Moreno s’ha retirat per a donar pas a Cancelo als 67 minuts, però els canvis no han servit per a fer arrancar del tot a l’equip i el joc ha tornat a servir-se en zona de ningú. Negredo ha entrat a falta de 12 minuts en busca del gol que donara la remuntada.

Però la diana del 2 a 1 no ha arribat, ni amb un nou mà a mà de Negredo a poc per al xiulit final, i el València ha tornat a demostrar una sensació d’incapacitat molt preocupant. Amb 1 a 1, tot pot passar la pròxima setmana a l’estadi de Gran Canària. Les semis, en joc.