ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA BET 0-0 VCF: El València suma un punt però torna a mostrar poc futbol

Per Cristian Año · 11 Febrer, 2017

Jornada 22 de la Lliga Santander. Després del desastre del València CF a Mestalla, on va perdre per 0 gols a 4 davant l’Eibar, l’equip viatjava a Sevilla per a enfrontar-se a un Betis que venia descansat per no poder jugar la jornada passada davant el Deportivo a causa de les condicions meteorològiques. L’últim partit dels de Víctor Sánchez, va ser també al mateix Villamarín, on van rascar un valuós punt davant el FC Barcelona.

El tècnic valencianista mostrava de primeres un canvi radical en l’XI, amb un 4-2-3-1 a causa de l’absència de Carlos Soler i Enzo Pérez en el mig del camp. A més a més, Orellana s’estrenava com a titular en la posició de mig punta, on prompte anava a deixar detalls de qualitat. El València CF buscava aguantar el baló, però no aconseguia crear massa perill en la porteria d’Adan, tot i que els de dalt es mostraven constantment actius i amb ganes de trobar-se amb el gol.

El Betis, en canvi, sí que anava a donar-li feina al brasiler Alves. Rubén Castro ja deixava tremolant la porteria als 7 minuts, després d’un fort llançament que el larguer evitava que acabara en gol. A més a més, Alves ajudava a fer que Alegria tornara a intentar-ho després que el porter fera una pèssima eixida i Gayà haguera de salvar el gol des de la línia. Defensivament, el València tornava a deixar molt que desitjar.

La polèmica no anava a faltar en el Benito Villamarín, ja que els de Voro reclamaven un clamorós penal en unes mans de Pezzella que l’àrbitre passava per alt. Després, també anul·laven un gol a Santi Mina per una suposada falta del davanter asturià. Finalment, tot i que els locals ho intentaven en els últims minuts, els equips marxaven als vestidors sense poder menejar el marcador.

Amb 45 minuts al davant, el Betis deixava clara la seua intenció d’avançar-se en el marcador. En tan sols 5 minuts, la davantera bètica tornava a trobar-se amb el pal, qui evitava l’1 a 0. El València CF, continuava a mig gas i sense agunatar el baló ni 30 segons. Voro donava pas a Abdennour per a llevar a Aderlan i buscar més seguretat en defensa, el principal problema a resoldre en el partit. En la part ofensiva, Santi Mina es trencava en el 62 i entrava Zaza en acció, però l’italià l’únic que anava a aconseguir seria veure targeta groga, res més.

Rubén Castro, mentrestant, seguia a la seua. Alves s’encarregava d’evitar altra vegada el gol del davanter, qui es quedava completament sol després d’una acció a baló parat. El canari, sens dubte, era la debilitat de la defensa blanquinegra.

Finalment, cap dels dos conjunts aconseguia obrir el marcador, i el partit quedava amb una repartició de punts i una sensació amarga per al València CF, qui tot i un penal no xiulat a favor, no mereixia en cap moment endur-se una victòria |0-0|.