ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Coneix quan vol començar el València les obres del Nou Mestalla

Per Alex Alfaro · 08 Novembre, 2023

El València estarà en disposició de reprendre les obres del nou estadi de Mestalla abans de juny de 2024 si es compleixen les condicions que va exposar l’Ajuntament en la seua carta de suport a la candidatura de la ciutat com una de les subseus del Mundial 2030. L’escrit de suport signat per la regidora Rocío Gil, amb data 30 d’octubre, deixa clar que la concessió de la llicència d’obres està pendent d’uns aclariments d’usos d’espais i d’una nova configuració de l’aparcament subterrani.

En aquest document, al qual ha tingut accés Blanquinegres, explica que el València està en tràmits d’obtindre la llicència d’obres, que des de l’any 2008 ha anat presentant “diversos modificats del projecte inicial” que van quedar “refosos” en un últim document [les fitxes urbanístiques] presentat el 21 d’abril de 2023.

Aquest nou projecte contempla “un nou aforament per a l’estadi de 70.016 persones i defineix components verticals de façana envolupant i coberta mitjançant solucions lleugeres de cables tibats i amb implementació de sistemes de generació fotovoltaica”, s’especifica en la carta. Però cal recordar que aquesta xifra és un aforament màxim i que com revelava Sin Ataduras, en l’escrit del València de 28 d’octubre es parla d’una fase inicial de 66.000 espectadors, que és el que contempla l’anell intermedi per a terrasses i locals d’hostaleria.

A més, detalla que existeix un nou disseny de les escales d’accés a la graderia alta de l’estadi “i la consegüent reconfiguració dels recorreguts d’evacuació de l’Edifici“, la qual cosa implica així mateix l’adaptació de l’estadi per a garantir el compliment del Codi Tècnic.

Aquest últim redissenye inclou, segons s’extrau del document presentat per la regidoria d’Esports, una nova configuració de l’aparcament subterrani “amb una sensible reducció de l’àrea utilitzada i del nombre de places disponibles concordes amb el pla de mobilitat”.

L’Ajuntament reconeix que la concessió de la llicència, amb les noves modificacions, es trobava a data 30 d’octubre, “pendent de puntuals justificacions d’accessibilitat, així com aclariments d’ús en espais de planta baixa i soterrani” a les quals ha de respondre el València com a promotor de l’obra. I ací és on es compromet a una data de concessió de la llicència: “Una vegada aclarides i amb una previsió en tot cas inferior a dos mesos es podrà, per part de l’Ajuntament de València, atorgar la llicència que permetrà que es puguen iniciar les obres que resten per a la finalització i posada en funcionament de l’estadi de futbol situat en l’avinguda de les Corts Valencianes”.