ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València renovarà el patrocini d’Skoda per als pròxims anys, però perd el de Sailun

Per Alex Alfaro · 08 Juny, 2023

Com bé informàvem ahir, el València CF perd al seu main sponsor, Cazoo, per a la pròxima temporada. Aquesta decisió es va prendre arran dels esdeveniments ocorreguts amb Vinicius Jr, que han provocat que la firma anglesa demanara retirar el patrocini de la camiseta del València CF, provocant que es busque altre patrocini per a la temporada que ve.

L’empresa britànica va arribar al València CF al febrer de 2022 com main sponsor per a la camiseta. L’empresa, dedicada a la compravenda de cotxes i una de les líders en aquest sector, va signar un contracte amb el conjunt valencianista per dos temporades més una tercera opcional. A Anglaterra ja patrocinava a l’Aston Vila i a l’Everton i, a Espanya, a la Reial Societat i a Baskonia. També altres equips a Europa com l’Olympique de Marsella, Friburgo o Bolonya, deixant clara la seua política d’expansió de la marca per tot el continent europeu. L’import del contracte amb l’entitat de Mestalla va ser de quatre milions d’euros per temporada, més prima per participació europea: 250.000€ a l’Europa League i 500.000€ per la seua presència en la Champions. Una bona operació econòmica per al València CF, tenint en compte la situació esportiva i institucional del club.

No obstant això, al setembre, tot va canviar. Cazoo va decidir anunciar un canvi en la seua estratègia comercial i va comunicar a tots els clubs dels quals era patrocinador, que anava a centrar els seus esforços en en el mercat anglés, deixant clara la seua intenció d’arribar a un acord per a rescindir els contractes en vigor més enllà de la temporada 22-23.

El valor de la camiseta del V.C.F

 A més, la situació esportiva no ha ajudat en cap moment. Tots els departaments del club es troben connectats i el mal rendiment a nivell esportiu afecta a la resta d’estaments. És per això que la imatge global del València, dificulta molt el treball en el departament de màrqueting que any rere any han d’aportar als comptes del club una xifra superior als 14 milions d’euros.

Malgrat el mal moment de l’equip, els números aquesta temporada han sigut molt bons. Els patrocinis que es veuen en la camiseta del club de Mestalla sumen fins a 11,6 +1 milions d’euros (Cazoo (4+1), Puma (4 milions), Skoda (1,2 milions), Herrero (0.9) i Sailun Tyre (1,5).

Això parla del poder i de la força que té el València C.F com a institució i que malgrat la mala situació esportiva del club, el València sempre serà el València. I d’ací naix la major crítica a la gestió de Peter Lim, ja que està mal gastant el gegantesc potencial que té a nivell mundial la marca València C.F

El València treballa en el futur

Els que sí que renovaran el seu acord amb el club serà la firma txeca d’automòbils Skoda, tal com ha informat Tribuna Deportiva i ha pogut confirmar Blanquinegres.com. Qui fins ara era un dels patrocinadors més importants del València i on ha sigut la marca de vehicles oficials del club durant aquesta última temporada ha decidit mantindre la seua vinculació amb el València i no soles això si no que aumentarà la retribució anual superant eixos 1.2 milions que comentàvem amb anterioritat.

Altre dels punts en els que estavem atents era Sailun Tyre, partner que finalitza la seua relació amb el club de Mestalla el pròxim 30 de juny. La firma vietnamita de pneumàtics Sailun, ha decidit no renovar el seu acord de patrocini amb el club i, per tant, deixarà d’aparéixer en la camiseta i en altres formats del club.

Per altre costat, Puma també està treballant amb el club de Mestalla per a ampliar la seua relació. Malgrat no finalitzar contracte esta temporada, l’empresa de camisetes té molt avançat un acord de llarga duració que no es veurà únicament en les diferents equipacions, si no també en una megastore de “Puma” que tindrà lloc en el Nou Mestalla.

Falta el Main Sponsor

No obstant això, tot eixe treball que hem esmentat no tindrà sentit si el departament de Màrqueting liderat per Jorge García no és capaç de signar i tancar un Main Sponsor en el mes i mig pròxim, una vegada es traga a la venda la nova camiseta. Ara mateix, tal com ha pogut saber Blanquinegres, no està tancat cap acord amb cap marca. Han hagut acostaments per xifres econòmiques apetibles, no obstant això es tractava d’empreses amb risc com són les que pertanyen al sector de les criptomonedas.

En aquest sentit, el València treballa a trobar una marca que, sumant el milió d’euros que deixarà Cazoo, puga arribar a una suma total de 4 milions d’euros, per a no perjudicar un pressupost ja perjudicat.

Per completar la comparativa, la camiseta del València C.F en l’última temporada que el València va disputar Champions League tenia un valor pròxim als 12 milions d’euros. És a dir, malgrat estar en una situació esportiva molt pitjor, ens movem en paràmetres econòmics similars.

Empreses amb contracte pròxima temporada

Main Partners: Puma

Premium Plus Partner: Herrero Brigantina, Skoda

Premium Partners: Fan Tolen, Caixa, Coca Cola, Amstel

Official Partners: Acronis, Zumub, B Travel, Vitaldent, Vueling Blackcape, Sorare

Official Suplliers: Papa Johns, Manolo Bakes, Vicente Gandia, Ammos, Imed, LG, BP, cooking, RGB Arquitectos, Silvestre, Lamburguesa, Sushi Room, Das, OCC, Be Soccer, Vito, Hosper, podoactiva, digitalmenta, trececasas, Livin Bakkali, bcoach, blinkfire, Mocaworld, Foton, Mas Camarena, renfe, gastroadictos, Fritos Pérez, Golazos, Krissshop, Higiman.