ACTUALITAT  

Miguel Zorío denúncia a Meriton Holdings per presumptes delictes econòmics

Per Mauro Pérez · 11 Juny, 2024

Miguel Zorío, ex vicepresident del València CF i portaveu de Marea Valencianista, ha presentat una denúncia en la Fiscalia Anticorrupció de València contra Meriton Holdings i el seu propietari, Peter Lim. La denúncia, que inclou a altres executius del club, al·lega presumptes delictes econòmics, administració deslleial, falsedat documental i blanqueig de capitals​​.

Segons la documentació presentada per Zorío, Meriton Holdings hauria facturat al València CF més de 23 milions d’euros en els exercicis 2022 i 2023, sense que aquestes xifres apareguen reflectides en els comptes oficials del club. A més, s’ha denunciat l’existència d’una empresa a Singapur, València CF Àsia Pres. Ltd., que continua operativa malgrat que la Junta d’Accionistes va decidir el seu tancament en 2017. Esta empresa hauria mogut 2.6 milions d’euros en transaccions amb el València CF en els últims dos anys​​, com reflecteix en la documentació presentada davant la Fiscalia per Zorío.

Zorío també ha assenyalat transaccions sospitoses amb un basar de productes xinesos a Barcelona, el qual hauria generat quasi 3 milions d’euros en intercanvis comercials amb el club en només sis mesos de 2023. A més, acusa a Meriton Hòldings d’utilitzar els ingressos per patrocinis de TM Real Estigues i Puma per a recuperar presumptament de manera il·lícita els préstecs capitalitzats i pagar sous a Àsia, sense declarar aquests ingressos a Espanya​​, segons les dades reflectides en la documentació de Zorío.

Entre les proves presentades, s’inclou documentació anònima que mostra diferències significatives en fitxatges de jugadors i transaccions comercials que suggereixen pràctiques d’administració deslleial i possibles moviments de blanqueig de capitals. Zorío qui ha sol·licitat al fiscal que investigue aquestes transaccions des que Peter Lim va assumir el control majoritari del club en 2014​​.

Zorío s’ha mostrat confiat que aquesta denúncia marque un punt d’inflexió i ha instat la justícia a actuar de manera decidida contra el que considera un buidatge sistemàtic del València CF per part de Meriton Holdings i els seus executius​.