ACTUALITAT

Yaremchuk i Ucraïna es guanyen un bitllet per a l’Eurocopa

Per Joan Marc García · 27 Març, 2024

És cert que Roman Yaremchuk no va acabat d’aterrar amb bon peu a la capital del Túria. Cal recordar que el davanter ucraïnés va arribar el penúltim dia del mercat d’estiu i que la seua adaptació ha sigut molt difícil des d’aleshores. No obstant això, i des de fa uns mesos, el “17” valencianista és una nova persona en tots els aspectes. I tot gràcies als seus companys i a Rubén Baraja, una peça clau en la recuperació mental del jugador.

El davanter ucraïnés porta 4 gols amb la camiseta del València aquesta temporada, i s’ha consolidat en els últims mesos a la punta de l’atac titular del conjunt de Mestalla, formant una parella amb Hugo Duro. El cert és que Baraja sempre ha confiat en Yaremchuk, i encara que al davanter li ha costat molt entrar en dinàmica competitiva, cada vegada se li veu més còmode i integrat al vestidor valencianista. Vestidor on fins i tot ja té un malnom per als seus companyers: Tanqueta.

Roman va ser clau per a la seua selecció en la semifinal de la repesca per a l’Eurocopa davant Bosnia. El valencianista va entrar al camp al minut 81, quan el seu equip perdia 1-0, i va aconseguir donar-li la volta al partit en només set minuts amb un gol i una assistència.

Ahir, degut a esta gran actuació, el seu seleccionador li va donar l’oportunitat com a titular en el partit decisiu davant Islandia, amb una plaça a l’Eurocopa en joc. Yaremchuk va marcar un gol en el minut 38, però va ser invalidat pel VAR en estar en fora de joc. Quant al partit, Albert Guomundsson va posar per davant a Islàndia a la mitja hora de partit. No obstant això, el jugador del Girona, Tsygankov va posar les taules en el 54 i finalment va ser Mudryk qui va fer el definitiu 2-1 en el minut 84.

No va haver més. Islàndia es va quedar sense capacitat de reacció i va quedar eliminada; Ucraïna, mentres, tornava a una Eurocopa. La seua tercera consecutiva, on estarà al Grup E, amb Bèlgica, Eslovaquia i Rumania.