Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja:

Jorge Olmos , 17/03/2023

Baraja: "Ni he parlat amb Lim ni em preocupa"

ACTUALITAT

ACADÈMIA GLOVAL  ACTUALITAT  

Yarek Gasiorowski: el central del segle 22

Per Miguel Castells · 29 Març, 2022

Hui descobrim a Yarek Gasiorowski, un central esquerrà de pare polonés i mare valenciana, que porta 10 anys jugant en l’Acadèmia del València Club de Futbol. Nascut en 2005 en la localitat de Polinyà del Xúquer, va començar a donar puntades a la pilota des de ben xicotet en l’UD Alzira en categoria querubí. Prompte, en prebenjamí ja va recalar en el club de la Capital del Túria.

Als seus 17 anys, sent juvenil de primer any, ja és un habitual en l’XI del Juvenil A en la màxima categoria, jugant al Juvenil Divisió d’Honor. Amb el seu 1,90m d’altura i el seu físic ja fet, no mostra senyals de feblesa en els duels contra jugadors de 2004 o 2003. És una peça fonamental en l’equip que va primer classificat destacat i tot apunta al fet que es faran amb el títol.

En el camp es pot veure un jugador tranquil i sobri en totes les seues accions. En aspectes defensius és un central que domina els duels, especialment els aeris aprofitant la seua gran envergadura. Amb bon posicionament i intuïció per a bloquejar i acovardir en centres laterals. Una altra de les seues qualitats principals és la velocitat en el retorn, per a corregir o eixir a la cobertura. És clau en defensa en ABP.

Aporta molt en el joc ofensiu, donant eixida neta de pilota tant amb passada precisa en curt i llarg, com en conducció aprofitant la seua camallada llarga. És clau per a atraure la pressió del davanter i distribuir amb nitidesa generant superioritat i trencant la pressió rival. Té molt criteri amb pilota amb bona presa de decisió i minimitzant pèrdues.

És internacional sub17 amb Espanya on és el líder defensiu. Va ser temptat per Polònia, però sembla tindre-ho clar.
Té contracte amb el València fins al 2023 però ja s’està treballant en una extensió d’aquest.
Quant a jugadors similars, per la seua capacitat defensiva recorda a Van Dijk o Araujo. No obstant això, també té la pausa i clarividència de Pau Torres o Laporte. Com el lector pot observar, té totes les condicions per a triomfar, esperem que siga com a valencianista i siga un central d’època.

Scouting realitzat per: Carlos Lozano (@carloslozanofut)