ACTUALITAT  COVID-19  SOCIAL  

Ximo Puig descarta rebaixar les restriccions

Per Miguel Castells · 10 Febrer, 2021

La Comunitat Valenciana comença a experimentar un descens a l’índex de contagis. Després d’arribar als 1.459 infectats per cada 100.000 habitants, estos últims dies s’ha rebaixat per davall dels 1.000. Un fet que reafirma a Ximo Puig en les seues conviccions, ja que demostra que les últimes mesures de seguretat sí que han resultat efectives.

No caure a la mateixa errada

És per este motiu que, segons informa Valencia Plaza, el President de la Generalitat ara mateix és partidari de no rebaixar les restriccions. Tant ell com la Conselleria no volen cometre la mateixa errada que va condemnar a tots els valencians al Nadal, i per tant no volen tindre pressa en tornar a obrir hostaleria i altres sectors econòmics claus per a la Comunitat Valenciana.

Fins a març

La intenció és que les mesures vigents continuen fins a l’última setmana de febrer. D’esta manera, març seria el primer mes que on estaria permés la mobilitat i les reunions entre no convivents de més de dos persones. No obstant això, la mobilitat s’obriria entre municipis valencians, però de ninguna manera s’ha plantejat deixar entrar i eixir de la Comunitat.

Hostaleria

La Generalitat és conscient que el treball responsable de tots els valencians està tenint els seus fruits, i per això no van a accelerar el procés de desescalada. Des de la Conselleria s’informa que serà un procés lent i meditat. Per últim, és possible que l’hostaleria torne a obrir en març, però tan sols seria a les terrasses.

Reunions entre no convivents

La reunió entre no convivents en domicilis és altre punt que està sotmés al debat. Possiblement ha sigut una de les restriccions més dures, però a la par una de les més efectives, i per tant, fins que la Generalitat no pense que la Comunitat es troba a unes dades assumibles i gens preocupants, el més segur és que es mantinga esta restricció.